Paikallisottelussa alkoi perinteiseen tapaan tapahtua vauhdikkaasti, sillä jo parin minuutin pelaamisen jälkeen kentän laidalle jouduttiin tilaamaan ambulanssi Chris Cleaveria varten. Pahalta näyttäneeltä nilkan vääntymisestä selvittiin toivottavsti kuitenkin säikähdyksellä, sillä alustavien tietojen mukaan Cleaverin nilkasta ei löydetty murtumia.

Valitettavan loukkaantumisen jälkeen Inter otti kuitenkin heti otteen pelistä. Joukkueen liikkuvuus ja syöttöpeli oli valehtelematta valovuoden TPS:n vastaavaa edellä, minkä ansiosta peli pyöri alusta lähtien TPS:n kenttäpuoliskolla.

Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin viiden minuutin pelin jälkeen, kun keskikentän pohjalla hyvän ottelun pelannut testimies Dominic Chatto laukoi n. 25 metristä kohti yläkulmaa. Maalivahti Ville Iiskola oli kuitenkin tilenteessa mies paikallaan ja torjui tilanteen kulmaksi.

Seuranneesta kulmasta Sanevuori pääsi puskemaan vapaasti, mutta vapaasta paikasta huolimatta pusku olkapäällä suuntautui ohi TPS-maalin.

Ottelun avausmaali oli hienoa katseltavaa. Mika Ojala ja Martin Mutumba “kahvittivat” oikealla laidalla TPS-pakki Jani Sarajärveä, jonka jälkeen Mutumba keskitti maalin eteen liukuneelle Ilolle. Hyvä ohjaus ohi Iiskolan ja tilanne oli 0-1 Interille.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa seitsemän minuuttia. Joni Aho lähetti pitkän pystysyötön Sanevuorelle, joka harhautti hyvän haltuunottonsa ansiosta tilanteessa pahasti myöhässä olleen Sami Rähmösen. Sanevuori laukoi harhautuksensa jälkeen monien yllätykseksi oikealla jalalla pallon etukulmasta ohi Iiskolan.

Maalin jälkeen Ilolla oli vielä paikka lisätä johtoa, mutta hän laukoi läpi ottelun pirteästi pelanneen Mutumban syötöstö kuitenkin yli maalin.

Interin nimiin menneellä avausjaksolla TPS:lla oli vain yksi maalipaikka. Sen hukkasi kentän kirjaimellisesti omassa sarjassa paininut Armand One.

Ottelun toiselle jaksolle TPS lähti hakemaan kahden vaihdon myötä parempaa otetta peliin. Joukkue aloittikin vaihdosta kentälle tulleen Adyn johdolla varsin pirteästi.

TPS:n pirteästä alusta huolimatta toisen jakson ensimmäisen maalin iski Inter. Pitkällä syötöllä vapautettiin ensin puolittaiseen läpiajoon Mutumba, jonka vedon Iiskola sai vielä torjuttua. Jatkopallo ajautui Ilolle, joka tällä kertaa epäitsekkäästi syötti viereensä Sanevuorelle, jolla oli helppo työ sijoittaa Inter 0-3 johtoon.

Interin maalia edelsi Patrick Bantamoin hyvä torjunta Adyn kaukolaukauksesta.

Ottelu ei kuitenkaan vielä ratkennut 0-3 maaliin, vaan TPS sai luotua painetta Interin puolustukselle lähinnä Adyn hyvien syöttöjen ja vaarallisten korkeiden pallojen avulla.

Mika Ääritalolla oli parikin paikkaa tehdä joukkueelleen kavennusosuma, mutta vedot suuntautuivat joko Bantamoin syliin tai yli Interin maalin.

TPS:n yritys palkittiin 66. minuutilla, jolloin One laukoi Bantamoin tiputtaman helpohkon vapaapotkun verkkoon. Tilanteessa Interin puolustus hivenen nukkuin, eikä auttanut Bantamoita reboundissa.

Inter lopetti TPS:n pyristelyt lopullisesti reilut vartti ennen pelin loppua, kun Ilo onnistui ohjaamaan Teemu Turusen keskityksen maalin takanurkkaan.

Näin Inter sai 1-4 voiton myötä monien mielestä henkisen yliotteen TPS:sta, mutta pitää kuitenkin muistaa, että voitto merkitsi Interille vain jatkopaikkaa Liigacupissa. Molempien tähtäin on kuitenkin varmasti Veikkausliigassa, eikä niitä pisteitä ole vielä jaettu ainuttakaan. Uutta derbyä odotellessa…

TPS-Inter 1-4(0-2)

0-1 Miikka Ilo 27. min
0-2 Sami Sanevuori 34. min
0-3 Sami Sanevuori 52. min
1-3 Armand One 66. min
1-4 Miikka Ilo 73. min