Severi Paajanen
Sami Sanevuori
Laerciò Ramos jr

______________________________________________________________________________

FC Inter kohtasi sunnuntai-iltana Veikkausliigaottelussa hallitsevan Suomen mestarin Tampere Unitedin. Hyväkuntoisella Ratinan Stadionilla pelattu ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen jo perinteiseen tapaan TamU:n 2-1(0-1) voittoon.

Ottelun avausjakso mentiin täysin Interin merkeissä. Inter onnistui hyvällä prässipelillä tyrehdyttämään täysin TamU:n pelinrakentelun. Interin ensimmäinen maalipaikka osui jälleen vasemman laitalinkin paikalla pelanneelle Henri Lehtoselle. Hänen laukaus pysähtyi kuitenkin TamU:n puolustajaan.

Lehtosen paikan jälkeen TamU:n maalivahti Mikko Kavenille aiheutti ongelmia Valtter Laaksosen 30 metristä lähtenyt nosto. Auringon sokaiseman Kavenin onneksi sylkypallolle ei ehtinyt yhtään Inter-pelaajaa.

Tamu:n ainoa maalipaikka ensimmäisellä jaksoll nähtiin, kun pelikello näytti 18 minuuttia. Toni Järvinen pääsi tuolloin lataamaan lähietäisyydeltä, mutta Jos Hooiveld peitti uhrautuvasti varman maalin.

Interin pelitapahtumiin nähden täysin ansaittu avausmaali syntyi Henri Lehtosen komealla oikean jalan laukauksella. 23. minuutilla syntyneeseen maaliin hyvän syötön antoi Martin Mutumba. Maali jäi hyvästä pelistä huolimatta avausjakson ainoaksi.

Ottelun toisella jaksolla TamU sai agressiivisen ja fyysisen pelin ansiosta pelin haltuunsa. Jakson ensimmäinen vaarallinen maalipaikka oli Mika ojalan laukaus, joka viuhui vain niukasti takakulman ohi.

TamU tasoitti ottelun 54 minuutilla. Maalin teki Järvinen, joka loi tilanteen itselleen kopauttamalla Hooiveldin kyynärpäällä pois tilanteesta.

Maalin jälkeen TamU sai otteen pelistä itselleen. Kovan prässin ansiosta Interin syöttöpeli vaihtui liikaa pitkään palloon. TamU:n voittaessa lähes kaikki keskikentän kakkospallot. Maalipaikkoja kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt luomaan.

Ottelun loppua kohti mentäessä Inter sai jälleen kovan taistelun seurauksena taistelua itsensä otteluun mukaan. Tämä ei lopulta enää lohduttanut, kun Järvinen survoi TamU:n voittomaalin 9 minuuttia ennen ottelun loppua.

TamU:n maalin jälkeen Inter haki tasoitusta nostamalla Hooiveldin ja Miikka Ilon kärkeen. Tämä ei kuitenkaan auttanut Interiä, joten TamU nappasi perinteiseen tapaan Interiltä jälleen kaikki kolme pistettä.

Tappion lisäksi Inter menetti kolmannen varoituksen takia Jermu Gustafssonin seuraavasta ottelusta FC Viikinkejä vastaan. Inter-Viikingit pelataan torstaina kello 18.30 Veritas Stadionilla.