KuPS-FC INTER 1-1(0-1)

Maalit: 0-1 Ats Purje
1-1 Ilja Venäläinen rp.

FC Inter päätti Veikkausliigan toukokuun hullut päivät 1-1 tasapelillä Kuopion Palloseuran vieraana. Interin maalin ottelussa teki upealla kaukolaukauksella Ats Purje.

Inter aloitti ottelun hapuillen. Oma koira oli purra heti ottelun alussa, kun KuPS:n Miikka Ilo pamautti pallon ylähirteen vain 30 sekunnin pelin jälkeen.

Vähitellen Inter sai kuitenkin pelin hallintaansa. KuPS antoi Interin hallita palloa ja keskittyi itse vain vastahyökkäyksiin. Osa näistä hyökkäyksistä oli todella vaarallisia.

Ottelun 15. minuutilla KuPS Ilja Venäläinen pääsi tälläämään kovan laukauksen 16 rajalta, mutta entisellä kotikentällään pelannut Patrick Bantamoi torjui vedon tyylikkäästi.

Ats Purjeen 33. minuutilla syntynyt maali oli komeaa katsottavaa. Mies sai pallon noin 40 metrissä ja kuljetti palloa noin kymmenen metriä, jonka jälkeen lähti melkoinen pommi maalin vasempaan yläkulmaan.

Maali taisi olla eittämättä Veikkausliigakauden komein tähän mennessä.

Ottelun toisella jaksolla KuPS sai ottelussa hallinnan. Interin pelaajille tapahtui liian usein pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä, jonka seurauksena paine pysyi Interin kenttäpuoliskolla.

KuPS onnistui tekemään tasoituksen rankkarista, joka tuomittiin kun liukas laituri Echiabi Okodugha jouduttiin kaatamaan rangaistusalueella. Tuomitun rankkarin laukoi sisään Ilja Venäläinen.

Venäläisellä oli myös muita maalipaikkoja viedä KuPS johtoon, mutta hänen sihtinsä oli Interin onneksi hukassa.

Ottelun lopulla Inter oi onnistua myös maalinteossa. Ensin maalintekoa pääsi yrittämään Henri Lehtonen, jonka veto nousi hivenen yli Ville Iiskolan vartioiman KuPS-maalin.

Paras paikka oli sen sijaan ottelun 93. minuutilla Mika Ojalalla, joka pääsi puolittain läpi Mika Mäkitalon syötöstä. Pienestä kulmasta lähteneen laukauksen torjui kuitenkin Iiskola hyvin jaloillaan.

Kaiken kaikkiaan Inter saa olla tyytyväinen Kuopiosta saamaansa pisteeseen. KuPS osoitti ottelussa olevansa erittäin kurinalaisesti pelaava joukkue, joka on vaikea vastustaja varsinkin kotikentällä.

Interin kokoonpano: Bantamoi, Hooiveld, Aho, Paajanen(Turunen 61. min), Ojala, Purje, Chatto, Sanevuori, Nikkari(Nuorela 69. min), Mäkitalo ja Lehtonen.

Muut vaihtopelaajat: Corpache, Correia, Forsman ja Seppälä.