Felix Åkerlund
Valtter Laaksonen -> Ojala 64. min
Iiro Sarparanta

____________________________________________________________________________

Inter koki 1-0 tappion Jarolle Pietarsaaressa keskiviikkona pelatussa Veikkausliigaottelussa. Tappiosta erityisen karvaan teki Jaron voittomaali, joka syntyi erotuomarin antamalla lisäajalla.

Ottelun alku lupasi jo Jarolle hyvää, sillä se pyöritti ensimmäisen vartin aikana Interiä mielin määrin. Sinimustien puolustus oli kuitenkin jo alusta asti tiivis, eikä Jaro saanut luotua ottelun alun painostuksessa yhtään vaarallista maalipaikkaa.

Inter pääsi avausvartin jälkeen myös otteluun paremmin mukaan. Peli pyöri kuitenkin tästä lähtien pääsääntöisesti keskikentällä, jota Inter hienokseltaan hallitsi. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan pystynyt maalintekoon.

Maalintekoa molemmat joukkueet yrittivät pääsääntöisesti kaukolaukauksilla. Interin ahkerimmat laukojat olivat Martin Mutumba ja Mika Mäkitalo sekä Jarolta tällä kaudella jo tykkinsä tehokkuuden näyttänyt nuori Jonas Emet.

Ottelun toisen jakson alku mentiin jälleen Interin tahdissa. Joukkue hallitsi Dominic Chatton johdolla keskikenttää, mutta akilleen kantapääksi nousi jälleen hyökkäys, joka hukkasi parhaat paikkansa paitsioihin.

Toisen jakson ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli Jron Emetille, joka pääsi Interin puolustuksen liukastellessa hyvään laukaisupaikkaan. Interin pelasti tällä kertaa maalivahti Patrick Bantamoi hyvällä torjunnallaan. Jarolla oli pari minuuttia Emetin paikan jälkeen hyvä hyökkäys, mutta Interin puolustus selvitti tilanteen.

Seuraavaksi oli maalinteossa onnistua Inter. Sinimustien harmiksi Jos Hooiveldin ohjaus Henri Lehtosen keskityksestä osui kuitenkin vain tolpan sisäreunaan, josta se maaliviivaa pitkin meni aina kulmapotkuksi saakka.

Myös Lehtonen oli lähellä maalintekoa kahdeksan minuuttia ennen ottelun päättymistä. Hänen haltuunottonsa hyvästä pystysyötöstä kuitenkin epäonnistui ja pallo päätyi vastaan tulleen maalivahti Markus Koljanderin syliin.

Ottelu näytti jo pitkään päättyvät pistejakoon, mutta Jaron onnistui kuitenkin tehdä kulmapotkusta ottelun voittomaali, kun ottelua oli pelattu 92 minuuttia. Maalin teki lähietäisyydeltä hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Jussi Roiko.

Ottelun kulku oli Interin kannalta alkukauden otteluiden kaltainen. Joukkue hallitsi kenttätapahtumia alkua lukuunottamatta, mutta hyvät hyökkäykset tuhlattiin liian monta kertaa paitsioihin jouksuihin tai liian monimutkaisiin ratkaisuihin. Ottelun lopussa tapahtunut maalivahti Bantamoin virhearviointi maksoi sitten pisteen.

Interin ottelut jatkuvat seuraavaksi kahdella kotiottelulla, joissa ensimmäisessä kohdataan 29.7. FC Lahti ja toisessa 5.8. AC Oulu.