Interin maaliseppoina kunnostautuivat TPS-ottelun tapaan kahdesti osunut Miikka Ilo sekä maalin mieheen tehneet Sami Sanevuori ja Teemu Turunen. Kotijoukkue Viikinkien maalista vastasi turkulaislähtöinen Petri Jalava.

Liigacupin ensimmäinen puolivälieräottelu lähti liikkeelle Viikinkien hallinnassa. Joukkue sai luotua ensimmäisen vaarallisen tilanteen jo kolmen minuutin jälkeen, kun Jussi Peterin epäonnistuneen keskityksen myötä. Interin maalivahti Patrick Bantamoi oli tilanteesssa kuitenkin hereillä ja nosti pallon kulmapotkuksi.

Kulmapotkun jälkitilanteessa Viikingit pääsivät Interin puolustuksen uinahtaessa läpiajoon, mutta Bantamoi onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen.

Tämäkään tilanne ei herättänyt Interiä vielä peliin mukaan, vaan joukkue näytti olevan edelleen TPS-ottelun voittohuumassa. Viikingit käytti Interin löysyyden hyväksi ja iski Jalavan kulmapotkusta lähteneellä puskulla taululle 1-0 lukemat.

Jalavan tekemän maalin myötä myös Inter heräsi otteluun mukaan. Tasoitusmaali nähtiinkin jo kolme minuuttia Jalavan maalin jälkeen. Maalista vastasi viime otteluissa huimaan vireeseen päässyt Sanevuori. Syötön hänelle tarjoili Martin Mutumba.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa ottelun 17. minuutille. Maalia edeltävässä tilanteessa Viikinkien toppari Ilkka Jäntti riisti pallon komeasti liukutaklauksella Valtter Laaksoselta. Jäntti antoi tilanteen jälkeen kuitenkin harhasyötön, joka antoi Interille paikan vastahyökkäykseen, jonka se päätti komeasti 1-2 johtomaaliin.

Maalin teki Ilon loistavasta syötöstä Turunen. Tilanteen pani alulle kuitenkin Laaksosen hyvä syöttö, joka vapautti Ilon puolittaiseen läpiajoon.

Avausjakson viimeisen maalin viimeisteli lähes maaliviivalta Ilo. Kolmannen maalin pohjustivat Joni Aho ja maalin lopullisesti syöttänyt Sanevuori.

Interillä oli avausjaksolla vielä pari erittäin hyvää paikkaa ratkaista ottelu lopuulisesti, mutta toinen tilanteista kuivui aikailuun ja toisen hukkasi Laaksonen.

Viikinkien paras maalipaikka nähtiin noin puolen tunnin pelin jälkeen Bantamoin aiheuttamasta epäsuorasta vapaapotkusta, mutta mies onnistu kuitenkin peittämään tulisen laukauksen hyvällä vastaan tulollaan.

Ottelun toisella jaksolla pelin vauhti hieman laantui Interin osalta. Mutumballa oli kuitenkin hyvä paikka viedä Inter 1-4 johtoon läpiajosta, mutta nosto suuntautui kuitenkin ohi maalin.

Kaiken kaikkiaan Viikingit oli toisella jaksolla avausjaksoa paremmin mukana ottelussa. Heillä oli myös hyvä paikka vielä tulla mukaan otteluun, mutta Janne Mollbergin tulinen veto osui hänen harmikseen ylärimaan.

Ottelu ratkesi lopullisesti illan iloiseen sankariin Iloon. Hänen toinen ja Interin neljäs maali kelpaisivat näytettäväksi mihin tahansa eurooppalaiseen maalikimaraan. Ilo karkasi kesken Viikinkien painostuksen puolittaiseen läpiajoon oikealta laidalta, josta hän laukoi vasemmalla jalalla kierteisen pallon Viikinkien maalin takayläkulmaan.

Maali jäi ottelu viimeiseksi, joten Inter varmisti paikkansa Liigacupin välieriin murskalukemin 1-4.

Turusen nilkasta huolia?

Voitosta huolimatta Interin päävalmentaja Job Dragtsmalle harmaita hiuksia aiheutti keskikentällä pelanneen Turusen loukkaantuminen ottelun viimeisellä minuutilla.

Turusen nilkka vääntyi taklaustilanteessa sillä seurauksella, että mies jouduttiin kantamaan paareilla pois kentältä. Interin onneksi mies kuitenkin käveli omin jaloin pukuhuoneeseen, joten luultavasti tilanteesta selvittiin ilman vakavia vammoja. Varmuus tähän saadaan tarkempien tutkimusten jälkeen.

Liigacupin välierät pelataan 31.3 Talin jalkapallohallissa Helsingissä.

FC Viikingit-FC Inter 1-4(1-3)

Maalit: 1-0 Jalava 7. min
1-1 Sanevuori 10. min
1-2 Turunen 17. min
1-3 Ilo 22. min
1-4 Ilo 77. min