Jussi Henriksson
Sami Sanevuori
Prince Otoo

___________________________________________________________

FC Interin tappiottomien otteluiden sarja sai jatkoa sunnuntaina Lahdessa. Pitkään näytti, että Lahti veisi Sinimustien harmiksi koko potin, mutta Interin Jos Hooiveld pilasi Lahden juhlat tasoittaen ottelun erotuomarin antamalla lisäajalla 2-2 lukemiin.

Inter sai otteluun synkän alun. Pelikello ei ehtinyt käydä kuin 6. minuutille, kun pallo oli melkoisen flipperin jälkeen Interin maalissa. Patrick Bantamoista tolppaan kimmonneen pallon siirsi maaliin kukapa mukaan kuin Rafael. Tilanteen teki erikoiseksi se, että pallon päin Bantamoita laukoi Dominic Chatto.

Inter toipui kuitenkin Lahden maalista nopeasti. Joukkue painoi hyökkäyksiä kohti Lahden maalia ja onnistui tekemään tasoituksen Severi Paajasen puskulla. Nappikeskityksen maaliin antoi Mika Mäkitalo.

Ensimmäinen jakso jatkui Paajasen tasoituksen jälkeen Interin lievässä hallinnassa. Maalinteko tuotti kuitenkin jälleen vaikeuksia. Ensin maalia pääsi yrittämään kaukolaukauksella Mika Ojala. Hänen inhottavan leijan Michail Slawuta sai vaivoin torjuttua. Paikkansa oli jälleen myös Martin Mutumballa, mutta hänen vetonsa meni reilusti yli maalin.

Lahden ainoa tilanne avausmaalin jälkeen tuli jälleen Rafaelille, kun hän voitti keskityspallossa Bantamoin. Interin onneksi pallo leijui kuitenkin Interin onneksi yli maalin.

Ottelun toisen jakson alussa Lahdella oli hyvä paikka mennä ottelussa, kun vaihdosta kentälle tullut Berat Sadik pääsi Joni Ahon hutipotkun seurauksen yksin läpi. Inter-vahti Bantamoi oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui läpiajon loistavasti.

Toisen jakson alun jälkeen Lahti sai otetta pelistä, mutta vaarapaikkoihin se ei kuitenkaan päässyt. Inter vastaavasti keskittyi vastahyökkäyksiin, josta se sai luotua monia vaarallisia tilanteita. Maali pääsi yrittämään Interistä ensin Henri Lehtonen, joka latasi hyvästä paikasta sivuverkkoon. Vähän Lehtosen paikan jälkeen Mutumba pääsi hyvään laukaisupaikkaan kahdesti minuutin sisään, mutta molemmat paikat torjui hyvin Slawuta.

Inter hallitsi ottelun loppua kohti mentäessä pelitapahtumia, mutta maalinteossa onnistui kuitenkin FC Lahti. Ottelua oli tuolloin jäljellä 11 minuuttia, kun Rafael pääsi Ahon ja Hooiveldin suosiollisella avustuksella vetopaikkaan. Hänen laukauksen torjui vielä Bantamoi, mutta sylkypalloon ehti ensimmäisenä Sadik ja peli oli 2-1 Lahdelle.

Inter ei maalista kuitenkaan lannistunut, vaan lähti ennakkoluulottomasti hakemaan tasoitusta. Tasoitus olikin lähellä 82. minuutilla, kun Mika Ojala laukoi Timo Furuholmin esityöstä pallon ylärimaan.

Ottelun lopussa Inter nosti joukkueen isoimmat pelaajat hyökkäykseen ja lähti hakemaan tasoitusta korkeilla palloilla. Joukkue onnistuikin tekemään tasoituksen, kun ottelua pelattu 92 minuuttia. Tuolloin Hooiveld sai rynnättyä Slawutan ylärimaan torjumaan pallon Lahden maaliin.

Tasapeliin päättynyt ottelu tarjosi vähälukuiselle yleisölle varsin vauhdikkaan Veikkausliigaottelun, joka päättyi lopulta ehkäpä oikeudenmukaisesti pistejakoon.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat jo torstaina, jolloin Veritas Stadionille tulee vieraaksi FF Jaro Pietarsaaresta.