Ville Nikkari
Laercio Ramos jr
Valtter Laaksonen
Mika Mäkitalo -> Sanevuori 60. min

FC Inter aloitti kauden 2007 kotiottelut Veikkausliigassa tyrmäävästi. Tyrmäyksen kohteeksi joutui avauskierroksella tasapelipisteen TamU:lta napannut VPS, joka koki Veritas Stadionilla peräti 5-0 tappion.

Suurimpana VPS:n kurittajana kunnostautui Dominic Chatto, joka iski ottelussa kaksi maalia. Muista Interin maaleista vastasivat Martin Mutumba, Teemu Turunen ja Jermu Gustafsson.

Interin urakkaa torstaina pelatussa ottelussa helpotti VPS:n ykkövahti Henri Sillanpään loukkaantuminen alkulämmittelyssä. Maaliin yllättäen joutunut Janne Ahola oli edesauttamassa kolmea Interin viidestä osumasta.

Ottelun alku ei luvannut Interille hyvää. Joukkueen syöttötyöskentely oli rehellisesti sanoen luokatonta. VPS onnistuikin hallitsemaan hyvän prässin ansiosta ottelun alkuhetkiä. Vaarallisia maalipaikkoja se kuitenkaan pystynyt luomaan.

Inter heräsi ottelussa pelaamaan ensimmäisen 20. minuutin jälkeen. Ensimmäinen maali oli onnekas, sillä Jos Hooiveldin pitkään purkupalloon ei ennättänyt VPS-puolustus saatikaan tilannetta arpomaan jäänyt maalivahti Ahola. Mutumba oli tilanteessa kuitenkin hereillä ja siirsi pallon lopulta tyhjään VPS-maaliin.

Maali oli todellakin onnekas, mutta sen ansiosta Interin peli lähti vihdoin rullaamaan. Sen myönsi myös Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

-Ottelun alku oli meille jälleen vaikea. Onnekkasti saadun avausmaalin jälkeen saimme syöttöpelin kulkemaan, mistä seurauksena oli komea 5-0 voitto, myhäili Dragtsma.

Avausjakson kaksi viimeistä maalia iskettiin molemmat päällä Sami Sanevuoren keskityksistä. 2-0 maalista vastasi täysin vapaasti jätetty Gusftafsson ja kolmannesta kulman maaliviivalta sisään nikannut Chatto.

3-0 tilanteesta alkanut toinen jakso oli sitten pelkästään pelailua. Ensimmäisen maalipaikan sai luotua VPS, mutta Interin maalin yhden ottelun kurinpalautuksen jälkeen palannut Patrick Bantamoi torjui Victorin läpiajon.

Kolme minuuttia myöhemmin pelikellon näyttäessä 58. minuutia Chatto onnistui maalinteossa jälleen. Tällä kertaa hän puski sisään Turusen antaman kulmapotkun.

Ottelun viides maali nähtiin 21. minuuttia ennen ottelun päättymistä, kun Turunen latasi pallon vastustamattomasti VPS-maalin alakulmaan. Maali oli miehen ensimmäinen Interin paidassa Veikkausliigassa.

Hyvistä paikoista huolimatta Inter ei onnistunut lisämaalien teossa, joten ottelu päättyi lopulta Interin komeaan 5-0 voittoon.

Avausvoitto lämmitti myös päävalmentaja Dragtsman mieltä.

-Hävisimme ensimmäisen ottelun Hakalle, joten nyt oli tärkeää saada voitto-ottelu alle ennen Oulun matkaa. Myös viisi tehtyä maali on hyvä suoritus, vaikka lisääkin oli tarjolla, sanoi Dragtsma ottelun jälkeen.

Interin seuraava ottelu pelataan 3.5. Tuolloin joukkue matkustaa Ouluun paikallisen AC:n vieraaksi.