NIKKARI Ville
LAERCIO RAMOS Jr. -> Ilo 78. min
LAAKSONEN Valtter
MÄKITALO Mika -> Sanevuori 46. min

Kauden ensimmäinen paikallisottelu Interin ja TPS:n välillä päättyi 1-1 tasapeliin. Ottelun maaleista vastasivat 1-0 osuman tehnyt Dominic Chatto ja TPS:n tasoituksen iskenyt Jarno Heinikangas.

Ottelun alussa näytti, että HJK-ottelu painoi TPS:lla vielä jaloissa, sillä Inter hallitsi ottelun alkua selvästi. Kotijoukkue käyttikin TPS:n käynnistysvaikeudet hyväksi ja iski ottelun avausmaalin jo 5. minuutilla.

Maali sai alkunsa Sami Sanevuoren keskityksestä, josta seuranneesta purkupallosta Chatto laukoi komean puolivolleyn TPS-maalin oikeaan nurkkaan. Maali oli Chattolle jo kolmas tämän kauden neljässä ottelussa.

Maalin jälkeen Inter hallitsi ottelua vielä noin kymmenen minuutin ajan, mutta siitä lähtien tahtipuikkoa varsinkin avausjaksolla heilutti TPS.

TPS näytti vaarallisuutensa ensimmäistä kertaa vartin kohdalla, kun Mika Ääritalo pääsi Interin puolustuksen ajatuskatkoksen seurauksena läpi, mutta tämän tilanteen selvitti vielä maalivahti Patrick Bantamoi hyvällä vastaantulollaan.

Kolme minuuttia tästä TPS sai runnottua tasoituksen, kun Heinikangas pukkasi Kasper Hämäläisen kierteisen kulman ohi Bantamoin. Maalia edesauttoi Inter-puolustuksen heikko miesvartiointi.

TPS sai lopullisesti keskikentän haltuunsa tasoituksen jälkeen. Vierasjoukkue TPS voitti järjestäin lähes jokaisen ykkös- ja kakkospallon ja sai näin luotua painetta Interin puolustukselle.

Lähimmäs maalintekoa avausjakson TPS-painostuksessa päätyi Armand One, jonka vapaapotkusta lähtenyt hirmuinen kanuuna leijaili yläriman kautta yli Interin maalin.

Muita supervaarallisia paikkoja TPS ei avausjaksolla onnistunut luomaan, joten tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma haki tauolla voimaa joukkueen keskikentälle. Sami Sanevuori joutui tekemään tilaa Mika Mäkitalolle, joka tuli keskikentän keskustaan. Sanevuoren paikan vasemmalla laidalla otti Martin Mutumba.

Tämä ei ainakaan heti tuonut Dragtsman ryhmälle kaivattu muutosta pelaamiseen, sillä TPS:lla oli toisen jakson ensimmäisen viiden minuutin aikana mahdollisuus mennä ottelussa johtoon. 48. minuutilla maalia pääsi läpiajosta yrittämään Hämäläinen ja kulmasta 50. minuutilla Jussi Nuorela, mutta molemmat tilanteet torjui Bantamoi Inter-maalilla ilmiömäisesti.

Tästä eteenpäin ottelussa mentiin tasaisissa merkeissä. TPS sai luotua painetta lähinnä pitkillä palloilla, joilla haettiin kolossimaisen Onen päätä. Näistä palloista ja varsinkin erikoistilanteista TPS sai aikaan muutamia hässäköitä Interin maalilla.

Tilanteista vaarallisin oli ottelun loppuhetkillä maaliviivalta Inter-kapteeni Henri Lehtosen toimesta siivottu Nuorelan pusku, joka oli ratkaista ottelun TPS:n hyväksi.

1-1 tasapeliin päättynyt ottelu tarjosi derbyn tapaan runsaasti taistelua, epäselviä tilanteita ja yhden ulosajonkin. Punaista korttia sai nimittäin Interistä katsoa vain kolme minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdosta tullut brassi Laerciò Ramos jr, joka taklasi TPS:n vaihtopenkin edessä Chris Cleaveria.

Monien mielestä punainen kortti oli liian raju tuomia, mutta ehkäpä erotuomarin ratkaisuun vaikutti voimakkaasti reakoinut TPS-penkki, joka valmentajien taustat tietäen menetti malttinsa tyypilliseen britti-kenttien taklaukseen suhteellisen helposti.

Punaisen kortin saanut Ramos huilaa kaksi seuraavaa ottelu, joissa Inter kohtaa sunnuntaina Suomen Cupissa HJK/A:n ja 17.5 Veritas Stadionilla Hongan.