Oskari Forsman
Ville Nikkari -> Paajanen 81. min
Prince Otoo

___________________________________________________________

Inter pääsi maistamaan viime harvinaista herkkua maanantaina Veritas Stadionilla, sillä joukkue onnistui nappaamaan Veikkausliigan kärkijoukkue TamU:lta pisteen 1-1 tasapelillä.

Ottelun alku oli Sinimustien kannalta painajaismainen, sillä jo neljännellä minuutilla pallo oli Patrick Bantamoin selän takana. Maalin viimeisteli kulmapotkun jälkitilanteesta toppari Henri Myntti, joka sai nappisyötön tilanteessa Diego Corpachen pääpallossa voittaneelta Jarkko Wissilta.

Inter oli kauden aiempiin otteluihin verrattuna lukenut kotiläksynsä, sillä joukkue ei tappiotilanteessa alkanut satsaamaan yltiöpäisesti hyökkäyspeliin. Tällä kertaa peli pysyi hyvin paketissa ja joukkue saikin peliin hienoisen hallinnan.

Hallinasta huolimatta todellisten maalipaikkojen luominen oli vaikeaa, sillä TamU puolusti tavoilleen tyypillisesti erittäin kurinalaisesti koko joukkueen voimin. TamU sai ensimmäisellä jaksolla luotua maalinsa lisäksi yhden hyvän paikan, kun Tomi Petrescu pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta tämän tilanteen Bantamoi torjui kuitenkin hyvin.

Interin ansaittu tasoitus syntyi, kun ensimmäistä jaksoa oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Tuolloin joukkue sai Martin Mutumban hyvän laukauksen seurauksena kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Joni Aho pääsi sohimaan tolpan kautta 1-1 tasoituksen.

Ottelun toinen jakso oli Interin kannalta alkaa lähes yhtä synkästi, sillä Jari Niemi pääsi pukkaamaan täysin vapaasta paikasta toisen jakson toisella minuutilla. Interin onneksi maalivahti Bantamoi oli tilanteessa hereillä ja nosti pallon yli maalin.

Toisen jakson voi oikeastaan kiteyttää yhteen lauseeseen: TamU haki tasoitusta ja Inter iski vaarallisesti vastahyökkäyksillä.

TamU:n hallinta oli pääsääntöisesti keskityksiä ja pallon pitämistä Interin kenttäpuoliskolla. Tilanteet syntyivät melkeinpä pelkästään kaukolaukauksilla ja muutamalla keskityksellä, joista se ei tällä kertaa onnistunut tekemään maalia.

Inter sai omilla hyökkäyksillään luotua muutaman vaarallisen tilanteen,. Näistä vaarallisin oli Mutumban ohjaus Ahon keskityksestä ottelun 82. minuutilla, mutta kotijoukkueen harmiksi ohjaus suuntautui ohi Mikko Kavenin vartioiman maalin.

Kaiken kaikkiaan ottelun tempo laski varsinkin ottelun toisella jaksolla, mutta siitä huolimatta Veritas Stadionilla nähtiin tasokas ottelu, jossa tasapeli oli täysin oikeutettu lopputulos.

TamU-ottelun jälkeen Interillä on edessään reilun kahden viikon mittainen tauko Veikkausliigaotteluista. Seuraava ottelu on vuorossa 20.9, jolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi IFK Mariehamn.