Sami Sanevuori
Ville Nikkari
Prince Otoo

________________________________________________

FC Inter joutui kokemaan IFK Mariehamnin kovan syysvireen torstai-iltana Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Saarelaiset ottivat ottelusta kolme pistettä avausjakson kahdella 2-0(2-0) voittoon riittäneellä osumalla.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin vielä Interin tahdissa, mutta jostain kumman syystä joukkueen pelaajien jaloista loppui tämän jälkeen liike, jonka ansiosta vierasjoukkue IFK Mariehamn pääsi viemään ottelua.

Hallinnasta huolimatta IFK ei pystynyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Joukkue onnistui kuitenkin tekemään yhden kulmapotkun jälkitilanteesta 0-1 johtomaalin, mikä käänsi lopullisesti ottelun kulun ensimmäisellä jaksolla. Maalin teki komealla kaukolaukauksella Mats Gustafsson.

Toisen maalin IFK pääsi tekemään Joni Ahon epäonnistuneen haltuunoton seurauksena. Ahon rintakuoletus tippui suoraan Kristoffer Weckströmin jalkaan, joka keskitti maalille rynnistäneen Andreas Björkin mahan kautta pallon Inter-maaliin.

0-2 osuman jälkeen Interillä oli mahdollisuus kaventaa ottelu heti seuraavasta hyökkäyksestä, mutta Martin Mutumban jo maalivahdin ohittanut ohjaus siivottiin kuitenkin maaliviivalta laitapakki Clive Hachielensan toimesta.

Ottelun toiselle jaksolle Inter tuli sitten täysin uudella ilmeellä. Joukkue painoi hyökkäyksiä kohti IFK:n maalia ja sai luotua hyviä maalipaikkoja. Toisen jakson ensimmäisten minuuttien aikana Mutumba laukoi kaukaa tolppaan ja hetkeä myöhemmin Diego Corpachen veto plokattiin maalin edestä kulmapotkuksi.

Interin hakiessa tasoitusta pääsi myös IFK vastaiskuihin. Nuo tilanteet selvitti kuitenkin tyylikkäästi maalivahti Patrick Bantamoi, joka pelasi maalilla hyvän ottelun.

Ottelun loppuhetkillä kavennuspaikat oli myös Miikka Ilolla, jonka puskun siivosi maaliviivalta IFK-puolustus sekä Dominic Chattolla, jonka laukaukset pysähtyivät IFK-maalin edessä päivystäneeseen lihamuuriin.

Lopullisesti siis Interin 0-2 tappioon päättyneen ottelun toisella jaksolla joukkue pelasi vihdoin peliä, jota joukkueelta on totuttu tällä kaudella näkemään. Myös kauden aikana aina silloin tällöin joukkuetta vaivannut tehottomuus näkyi jälleen.

Interillä ei kuitenkaan ole aikaa jäädä murehtimaan tappiota, sillä joukkueen Veikkausliigaottelut jatkuvat jälleen maanantaina, jolloin joukkue matkustaa sarjan alakanttiin pelanneen HJK:n vieraaksi.