FC INTER-HJK 1-1(0-1)

Maalit: 1-0 Sakari Mattila
1-1 Ats Purje

FC Interin tappiottomat ottelut saivat jatkoa torstaina Veritas Stadionilla, kun joukkue tasasi pisteet HJK:n kanssa lukemin 1-1(0-1).´

Vaikka joukkueen nousulle tappioasemasta voi nostaa hattua, niin hivenen karvas maku tasapelistä jäi. Joukkueella oli kyllä maalipaikat ratkaista ottelu voitoksi aina rangaistuspotkua myöten, mutta HJK:n maalilla Ville Wallen pelasi maalilla unelmaottelun.

Inter aloitti ottelun vauhdikkaasti. Joukkueen hyökkäykset vyöryivät ottelun alusta asti kohti HJK:n maalia, mutta silti HJK sai luotua vaarallisimmat maalipaikat vastaiskuista.

Klubin ensimmäinen ja ehkä vaarallisin paikka tuli jo 8. minuutilla Interin paitsioansan pettäessä. Juho Mäkelä ja Dawda Bah pääsivät 2v0 hyökkäykseen, mutta herrat hölmöilivät itsensä lopulta paitsioon.

Ottelun avausmaali oli lähes edellisen tilanteen kopio. HJK sai kesken Inter hallinnan pelattua pallon Interin puolustuksen selustaa. Nopeimpana paikalla oli Ville Taulo, joka syötti takaviistoon tilanteeseen tulleelle Sakari Mattilalle.

Mattilan terävä sijoitus ei jättänyt Bantamoille mahdollisuuksia ja HJK johti ottelua 0-1.

Maalin jälkeen HJK sai pelin haltuunsa. Bahilla oli hyvä paikka läpiajosta lisätä HJK:n johtoa, mutta viimeistely painui Interin onneksi ohi takatolpan.

Inter tuli toiselle jaksolle väkevästi. Painostus tuotti tulosta heti viiden minuutin pelin jälkeen, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku Ats Purjeen kaatamisesta. Pallon taake asettunut Mika Ojala ei tällä kertaa pilkulta onnistunut, sillä Wallen venyi palloon hienosti.

Noin kymmenen minuuttia missatun rankkarin jälkeen Ojalan ristipallo tavoitti Purjeen. Terävät harhautukset ja laukaus taka-alakulmaan ja peli lukemiin 1-1. Täysin ansaittu tasoitus.

Tasoitusmaalin jälkeen Interillä oli vielä lukuisia maalipaikkoja siirtyä ottelussa johtoon. Klubi-vahti Wallen venyi kuitenkin uskomattomiin torjuntoihin ja piti pelin tasoissa.

Pahin tuhlaajapoika oli Mika Mäkitalo, pääsi yrittämään maalia puhtaasta läpiajosta, mutta turhaan. Mäkitalo yritti ohittaa Wallenin myös kaukolaukauksella, mutta jälleen sormet ilmestyivät jostain pallon tielle.

Paikat oli myös Jos Hooiveldilla ja vaihdosta kentälle tulleella Teemu Turusella. Maaleja ei enää kuitenkaan nähty, joten pisteet lopulta tasattiin 1-1 tuloksella.

Itse ottelu tarjosi jälleen erittäin viihdyttävän ja tasokkaan jalkapallotapahtuman. Ainoa, joka ei ollut ottelun tasolla oli erotuomari Vesa Hätilä, joka järjesti varsin siistissä ja rehdissä ottelussa melkoisen kortti-shown. Tätä ihmettelivät varmasti sekä joukkueet ja paikalla ollut yleisö moneen otteeseen.
Tuomariin ottelu ei kuitenkaan ratkennut. Varoitukset silti lasketaan, mikä on tietysti epäselvissä tilanteissa valitettavaa.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat jo sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Kotkaan FC KooTeePee:n vieraaksi.

Interin kokoonpano: Bantamoi, Hooiveld, Correia(Sanevuori 66. min), Aho, Paajanen(Turunen 66. min), Ojala, Purje, Chatto, Nikkari, Mäkitalo ja Lehtonen.

Muut vaihtopelaajat: Nuorela, Gustafsson, Forsman ja Seppälä.