Sami Sanevuori
Ville Nikkari
Valtter Laaksonen-> Mutumba 65. min

______________________________________________________

FC Inter kärsi Veritas Stadionilla sunnuntaina pelatussa Veikkausliigaottelussa kauden toisen kotitappionsa. Sinimustille juotti tappion karvasta kalkkia tällä kertaa FC Lahti, joka voitti ottelun Rafaelin puskumaalilla 0-1.

Lahden voittoa voidaan pitää kenttätapahtumiin nähden rehellisesti sanottuna oikeusmurhana, sillä niin selvästi Inter ottelua hallitsi. Varsinkin avausjakso mentiin selvästi Sinimustien tahdissa, mutta maalipaikat päätyivät sekä yli- että ohilaukauksiin. Parhaimmat jopa hutipotkuihin.

Vietiinpä avausjaksolla Interiltä yksi täysin selvä rankkari, kun lahtelaispuolustaja pelasi palloa kädellä rankkarialueella. Ottelun erotuomari Ville Järvenpää antoi kaikkien hämmästykseksi pelin kuitenkin jatkua Sinimustien protestoinnista huolimatta.

Avausjaksolla pahasti alakynnessä ollut Lahti sai luotua ainoan paikkansa Diego Corpachen avustuksella. Pekka Kainu ei kuitenkaan onnistunut ohjaamaan palloa avopaikasta sisään.

Toisella jaksolla otteet tasoittuivat selvästi, sillä avausjakson kova vauhti oli vienyt kotijoukkueelta voimia. Otteissa oli myös turhautumista hukattujen maalipaikkojen myötä.

Ottelun käsikirjoitus ei kuitenkaan muuttunut toisellakaan jaksolla, sillä Inter piti palloa ja Lahti iski vastaan vaarallisesti. Läpiajosta pääsi maalia yrittämään ensin Pekka Kainu, mutta Interin maalivahti Patrick Bantamoi veti tilanteessa pidemmän korren.

Ottelun ainoa maali nähtiin, kun pelikellossa oli minuutteja jäljellä 10 minuuttia. Tuolloin Rafael pukkasi takatolpalta Konsta Hietasen hyvän keskityksen maalin kattoon.

Maalin jälkeen Inter haki vimmatusti tasoitusta nostamalla mm. Jos Hooiveldin kärkeen. Tämä jätti tilaa Interin puolustukseen, jonka seurauksena Eero Korte ja Kainu pääsivät nokikkain Bantamoin kanssa. Inter-vahti oli molemmissa tilanteissa kuitenkin mies paikallaan.

Lähimmäs Interistä pääsi tasoitusmaalia Dominic Chatto, mutta hänen vapaapotkun torjui näyttävästi Lahden maalilla Interin lukuisista paikoista huolimatta vähille töille jäänyt Michail Slawuta.

Sinimustien seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 5.8., jolloin joukkue saa vastaansa kotikentällä AC Oulun.