Jussi Henriksson
Ville Nikkari
Valtter Laaksonen -> Ojala 65. min

________________________________________________________________

FC Inter nappasi erittäin tärkeän voiton sunnuntaina, kun joukkue onnistui Veritas Stadionilla kaatamaan AC Oulun tehottoman, mutta pelillisesti jälleen hyvän esityksen jälkeen Teemu Turusen rangaistuspotkumaalilla 1-0.

Turusen maali lopetti vihdoin Interin maalittoman putken, joka kesti muuten tasan 400 minuuttia.

Tämänkin ottelun käsikirjoitus noudatti viime otteluista tuttua kaavaa. Inter pelasi hyvin, sai luotua maalipaikkoja, mutta paikat hukattiin käsittämättömällä tavalla. Suurin tuhlaajapoika tänään oli Martin Mutumba, joka olisi tarkemmalla viimeistelyllä tehdä avausjaksolla jopa hattutempun.

Parhaat paikat hänelle avautuivat ottelun kolmannella ja 40. minuutilla. Ensimmäisessä paikassa nosto yli vastaan tulleen maalivahti Jani Vianderin meni yli maalin ja jälkimmäisessä nostoyritys siivottiin maaliviivalta.

Tiiviisti puolustanut AC Oulu joutui Interin paineen alla keskittymään vastahyökkäyksiin, jotka olivat parhaimmillaan erittäin vaarallisia. Joukkueen avausjakson ainoa maalipaikka tuli kulmapotkusta. Rafinhan puskun pelasti väljemmille vesille kuitenkin takatolpalta Interin Mika Mäkitalo.

Ottelun toisella jaksolla Interin vauhti hivenen laantui ja Oulukin pääsi peliin mukaan. Maalipaikat olivat kuitenkin muutamaa keskitystä ja Miki Sipiläisen laukausta lukuun ottamatta vähissä.

Inter vastaavasti jatkoi maalipaikkojen tuhlailua. Ensin maalia pääsi yrittämään läpiajosta Mika Ojala, jonka nosto meni kuitenkin vähän takatolpan ohi. Myös Mutumballa oli hyvä puskupaikka Henri Lehtosen keskityksestä, mutta pusku suuntautui ohi maalin.

Sinimustista pääsi maalia yrittämään vielä myös Mika Mäkitalo, jonka laukaus jäi lähietäisyydeltä suutariksi.

11 minuuttia ennen loppua Interin odotus kuitenkin palkittiin, kun joukkue sai rankkarin Kim Kaijalaisen kaadettua omaa hölmöyttään Mutumban. Tuomitun rankkarin toimitti tarkasti tolpan juureen Teemu Turunen.

Maalin jälkeen Oulu satsasi luonnollisesti hyökkäykseen, mikä antoi Interille hyvät mahdollisuudet vastaiskuihin linjassa pelanneen Oulun puolustuksen selustaan. Paras maalipaikka osui vaihdosta kentälle tulleelle Severi Paajaselle, jonka kuti suuntautui päin Vianderia.

Oulu ei saanut luotua ottelun lopussa maalipaikkoja ja näin Inter pääsi pitkästä aikaa juhlimaan täyttä pistepottia.