Sami Sanevuori
Prince Otoo
Valtter Laaksonen -> 69. min Mutumba
______________________________________________________________

FC Interin taival kauden 2007 Suomen Cupissa päättyi viime kauden tapaan 8. kierrokselle, kun joukkue hävisi hyvän taistelun jälkeen Hongalle rangaistuspotkukilpailussa 6-4. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1-1 ja jatkoaika 2-2.

Rangaistuspotkukisan sankariksi nousi lopulta Hongan maalivahti Tomi Maanoja, joka torjui Dominic Chatton ja Miikka Ilon laukaukset. Patrick Bantamoi ei vastaavasti pystynyt tällä kertaa torjumaan honkalaisten hyviä laukauksia.

Itse ottelu tarjosi valitettavan harvalukuiselle yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Kotijoukkue Honka oli kaksi kertaa jo voitossa kiinni, mutta Interin onnistui molemmilla kerroilla tulla ottelussa tasoihin. Samaa mieltä oli tappiosta huolimatta Inter-kapteeni Henri Lehtonen.

-Hieno ottelu. Molemmat pelasivat hyvin, minkä lisäksi ottelussa oli hienoja tilanteita ja kyseenalaisia tuomioita erotuomarin puolelta, minkä takia myös hän nousi ottelussa esille. Tappio tietysti harmittaa, murehti Lehtonen.

Varsinaisella peliajalla Interin tasoituksesta vastasi ottelun 85. minuutilla Chatto, joka puski kulmapotkun jälkitilanteesta pallon Hongan maaliin. Jatkoajalla Janne Saarisen rankkarista viimeistelemän voittomaalin kuittasi Valtter Laaksonen Miikka Ilon toimiessa syöttäjänä.
Interillä jäi jatkoajalla jossiteltavaa kahdesta tilanteesta, joissa joukkueelle moni tuomari olisi puhaltanut rankkarin. Heikki Pajunen ei näin kuitenkaan tehnyt ja sai sen seurauksena kuulla melkoista arvostelua niin katsomosta kuin kentältäkin.

Itse ottelussa Honka hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, mutta toisella jaksolla peliä vei muutamaa hetkeä lukuun ottamatta Inter. Varsinkin joukkueen prässipeli tuotti Hongan pelinavaamiselle ongelmia.

Interillä oli vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla hyvä paikka ratkaista ottelu, mutta Laaksonen ja Mika Mäkitalo eivät osuneet pirteästi pelanneen Ilon keskitykseen Honka-maalin edessä.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli pettynyt jatkopaikan luisuttua sivu suun. Itse ottelussa hollantilainen oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen.

-Rankkarikisassa meidän pelaajat eivät tällä kertaa onnistuneet. Itse peliin olen ensimmäistä jaksoa lukuun ottamatta tyytyväinen. Toisella jaksolla olimme aggressiivisia ja saimme myös luotua hyviä tilanteita, sanoi Dragtsma ottelun jälkeen.

Tappion myötä Interin ainoa tavoite on Dragtsman mukaan kerätä tarvittavat pisteet Veikkausliigapaikan säilyttämiseksi.

-Loppukauden ainoa tavoite on napata tarvittavat pisteet Veikkausliigapaikan säilyttämiseksi. Meillä on peli tällä hetkellä hyvässä kuosissa, joten en usko sen olevan ongelma. Nyt kerätään kaikki energia maanantain MyPa-otteluun ja otetaan sieltä kolme pistettä, totesi Dragtsma.