Ottelun sankariksi nousi lopulta Interin maalivahti Patrick Bantamoi, joka torjui rp-kisassa Interin riemuksi Ilpo Vernon laukoman viimeisen Hongan rankkarin. Hongan pelaajista epäonnistui myös Peke Huuhtanen, joka laukoi pallon maalin pystypuuhun.

Interin pelaajista onnistuivat pilkulta Jos Hooiveld, Mika Ojala, Dominic Chatto ja Valtter Laaksonen. Bantamoin viimeisen torjunnan myötä Interin ei tarvinnut käyttää viimeistä laukojaa.

Inter oli joutunut tekemään kokoonpanoonsa pari viime hetken muutosta. Miikka Ilo seurasi ottelua kokoonpanon ulkopuolelta lievän polvivamman takia. Myös viime otteluissa pirteästi pelannut Martin Mutumba aloitti vaihtopenkiltä.

Mutumban ja Ilon paikan kentältä ottivat Timo Furuholm ja ensimmäistä kertaa Liigacupissa avaukseen päässyt Severi Paajanen.

Poissaoloja ei kentällä huomannut, sillä Inter sai hyvällä prässillä ja liikkuvalla pelillä. Hongan täysin altavastaajan asemaan. Joukkue olisi voinut Teemu Turusen toimesta siirtyä ottelussa ensimmäisen 20. minuutin aikana jo 2-0 johtoon, mutta molemmat yritykset osuivat maalin pystypuihin.

Interin dominoidessa avausjaksoa Honka keskittyi vain vastahyökkäyksiin, joista se sai luotua yhden vaarallisen tilanteen, mutta Tero Koskela laukoi vapaasta paikasta selvästi yli maalin.

Ottelun toisella jaksolla Interillä oli vielä yksi hyvä tilaisuus mennä ottelussa johtoon, mutta Ojala ei onnistunut Timo Furuholmin tarjoilemasta avopaikasta viemään Interiä johtoon.

Kun joukkue ei hyvistä paikoista huolimatta onnistu maalinteossa, niin sitten soi omassa päässä. Näin oli käydä nytkin, mutta Sinimustien onneksi Henri Lehtonen onnistui putsaamaan Honka-hyökkäyksen maalille ohjaamaan pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Ottelun toisella jaksolla Honka sai luotua avausjaksoa enemmän painetta Inter-puolustukselle. Honka oli jopa lähellä voittoa, mutta Bantamoi torjui kymmenen minuuttia ennen loppua Huuhtasen ampuman laukauksen ja näin ottelussa päädyttiin rankkareille.

Inter-leirissä oli luonnollisesti tunnelma katossa ottelun jälkeen, sillä finaalipaikka on seuran lyhen historian ensimmäinen.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli luonnollisesti yhtä hymyä ottelun jälkeen. Tuloksen lisäksi hollantilaisluotsi oli tyytyväinen siihin, miten joukkue pelasi.

-Tietysti finaalipaikkaan pitää olla tyytyväinen, mutta olen erittäin tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi varsinkin ensimmäisen puolen tunnin aikana, totesi Dragtsma ottelun jälkeen.

Liigacupin finaali pelataan perjantaina 13.4 kello 19.00 Finnair Stadiumilla.

FC Honka-FC Inter 3-4, 0-0(0-0)