Ville Nikkari
Laercio Ramos jr
Mika Mäkitalo -> Mutumba 60. min

HAKA KUKISTI INTERIN NIUKASTI 1-0

FC Inter aloitti kauden 2007 Veikkausliigan niukalla 1-0 tappiolla viime kauden pronssimitalijoukkue Hakalle. Ottelun voittomaalin viimeisteli hallitusti kukapas muukaan kuin Valeri Popovitch.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli tehnyt Interin joukkueeseen kolme muutosta Liigacupin finaaliottelun jälkeen. Merkittävin näistä muutoksista oli Oskari Forsmanin tulo Patrick Bantamoin tilalle Interin maalille. Avaukseen nousivat pitkästä aikaa myös Martin Mutumba ja Valtter Laaksonen.

Ottelun alku mentiin Interin kannalta positiivisissa merkeissä, kiitos tästä kuului ehdottomasti hyvin toimineelle prässille, joka vaikeutti Hakan pelaamista merkittävästi. Vaarallisia maalipaikkoja Inter kuitenkaan pystynyt ensimmäisen vartin aikana luomaan.

Haka sai ensimmäisen vaarallisen paikkansa Interin pallon menetyksestä. Mikko Innanen pääsi tilanteen seurauksena laukomaan noin 20 metristä. Terävän laukauksen torjui kuitenkin Inter-maalilla pelannut Forsman varmasti.

Haka sai tämän tilanteen jälkeen hallinnan pelistä. Johtomaali oli lähellä kaksi minuuttia myöhemmin, mutta Forsmanin hyvä vastaantulo pelasti jälleen Interin takaiskulta.

Haka jatkoi myllytystään näiden tilanteiden jälkeenkin, mutta vaarallisia paikkoja se kuitenkaan pystynyt luomaan ennen kuin ottelun 38. minuutilla. Tuolloin Forsman torjunnan jälkeen Henri Lehtonen siivosi Hakan yrityksen maaliviivalta. Näin tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Interin peliä ensimmäisellä jaksolla leimasivat pallonriistojen jälkeen tulleet harhasyötöt, joiden takia joukkueen hyvät vastahyökkäyspaikat kuivuivat kokoon ennen kuin alkoivatkaan.

Toisen jakson alku mentiin sitten jälleen Hakan merkeissä. Painostuksen seurauksena kotijoukkue onnistui tekemään myös ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Maalissa nähtiin vielä Popovitchia parhaimmillaan, kun hän kylmästi odotti Mikko Mannisen esityön jälkeen, mitä Inter puolustus tekee. “Vallu” päätti tilanteen hallittuun sijoitukseen ohi tilannetta peittäneen Forsmanin.

Interin paras maalipaikka ottelussa kohdistui toppari Jermu Gustafssonille. Hän pääsi laukoman kuman jälkitilanteesta, mutta Hakan maalivahti Alexander Dovbnya torjui Gusfssonin laukauksen upeasti pelikellon näyttäessä 58. minuuttia.

Toisen jakson viimeinen puoli tuntia mentiin interin hallinnassa. Haka kuitenkin puolusti erittäin tiivisti, eikä Inter saanut luotua kovinkaan paljoa painetta Haka-maalille. Ottelun loppuhekillä Teemu Turunen pääsi vielä vetämään hyvästä paikasta, mutta veto viuhui ohi maalin takatolpan.

Inter haki hyökkäykseen voimaa ottelun lopussa nostaen ylös myös Jos Hooiveldin, mutta tämäkään ei auttanut Interiä, jonka oli näin lopulta tyytyminen niukkaan 1-0 tappioon.