Ville Nikkari
Laerciò Ramos jr -> Ilo 79. min
Valtter Laaksonen -> Sanevuori 71. min
Mika Mäkitalo -> Mutumba 68. min

FC Interin ensimmäinen vierasvoitto antaa vielä odottaa itseään, sillä välillä jopa suvereenista hallinnasta huolimatta joukkue menetti kaikki kolme pistettä AC Oululle 2-0 vierastappion myötä.

Oululaisten sankariksi nousi vaihdosta kentälle tullut Dritan Stasfsula, joka teki ottelun viimeisen vartin aikana kaksi maalia Interin verkkoon. Stafsulan maalien myötä AC Oulu pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä voittoaan Veikkausliigassa.

Hermostuneen alun jälkeen Inter sai pikku hiljaa juonesta kiinni. Varsinkin Martin Mutumba ja Mika Ojala aiheuttivat jatkuvia hankaluuksia oululaisille.

Mutumba olikin luomassa Interin ensimmäistä maalipaikkaa, kun hän hyvän pallonriiston jälkeen pelasi Teemu Turusen hyvään vetopaikkaan, mutta Turusen veto jäi suutariksi ja suuntautui kaiken lisäksi ohi Jani Vianderin vartioiman Oulu-maalin.

Pari minuuttia tämän jälkeen maalia pääsi yrittämään Miikka Ilo, mutta hänen ohjauksensa Henri Lehtosen pitkästä syötöstä suuntautui avopaikasta ohi maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Ojala oli epäonnistuneella keskityksellä yllättää Vianderin, mutta Interin harmiksi pallon leijaili yläriman kautta yli maalin.

Kaiken kaikkiaan ottelun avausjakso mentiin Interin tahdissa, mutta tärkein, eli maalit jäivät puuttumaan. Oulu ei pystynyt ensimmäisen puoliajan aikana pystynyt luomaan paria kaukolaukausta lukuun ottamatta yhtään vaarallista tilannetta Interin maalille.

Toinen jakso jatkui lähes tulkoon siihen mihin ensimmäinen jakso päätyi. Inter hallitsi keskikenttää, muttei pystynyt luomaan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana todellisia maalipaikkoja Vianderin maalille.

Interille tarjottiin lopullisesti mahdollisuus ratkaista ottelu, kun toista jaksoa oli pelattu 12 minuuttia. Ensin maalia pääsi yrittämään puskulla Ilo, mutta hänen puskunsa osui maalin pystypuuhun.

Pari minuuttia myöhemmin ratkaisijan rooli tarjottiin Sami Sanevuorelle, mutta hänen läpiajonsa päättyi Vianderin torjuntaan. Sanevuori pääsi yrittämään maalia vielä reboundista, mutta sekin laukaus painui ohi takakulman.

Hukattujen maalipaikkojen myötä kotijoukkue AC Oulukin näytti ottelun loppua kohti mentäessä elon merkkejä. Varsinkin vaidosta tullut Stafsula toi joukkueen pelaamiseen ryhtiä.

Stafsulan onnistukin tehdä ottelun voittomaaliksi jäänyt maali komealla laukauksella, kun pelikello näytti 77. minuuttia. Kuudentoista rajalta lähtenyt veto painui komeasti maalin alakulmaan.

Inter yritti maalin jälkeen hake vimmatusti tasoitusta nostamalla mm. Jos Hooiveldin hyökkäykseen. Tämä ei kuitenkaan tuonut kaivattua tulosta, vaan Stafsula ratkaisi ottelun lopullisesti neljä minuuttia ennen täyttä aikaa laukomalla vapaapotkun sivurajan tuntumasta varsin helposti Patrick Bantamoin selän taakse.

Stafsulan toisen maalin jälkeen Inter alistui kohtaloonsa, eikä pystynyt avaamaan edes vierasottelujen maalitiliään.

Interillä on noin viikko aikaa nuoleskella haavojaan, sillä seuraava vastus on ensi torstaina Veritas Stadionilla pelattavassa ottelussa rakas paikallisvastustaja TPS, jonka Inter nuiji maaliskuun Liigacupottelussa maanrakoon lukemin 4-1.