Interin kehitysjoukkue VG-62:n värikkäät ottelut saivat jatkoa sunnuntaina Naantalin Kuparivuorella, jossa kakkosen B-lohkoa tappiottomalla pelillä johtava PoPa kävi hakemassa kaikki kolme pistettä Poriin 2-5(0-3) voitolla.

VG oli varsinkin ottelun avausjaksolla ottelussa selvä vastaantulija, sillä joukkueen pelaajilta puuttui uskallus oman pelin pelaamiseen. Palloa pelattiin lähes poikkeuksetta ilmateitse ja siinä porilaiset olivat vahvoja. Ottelun ensimmäinen maali kuvasti hyvin naantalilaisten avausjaksoa, kun Timo Furuholm pukkasi pallon tyylikkäästi omaan maaliin.

Toisella jaksolla VG pystyi hivenen nostamaan pelin tasoaan ja sai pistettyä pelin välillä jännäksi kahden maalin johdosta. PoPa pystyi tekemään VG:n puolustuksen virheiden seurauksena vielä kaksi maalia ja otti näin ottelussa ansaitun voiton.

VG:n tehomies ottelussa oli pitkästä aikaa maalinteossa onnistunut Miikka Ilo. Hänelle kirjattiin myös syöttö Jaakko Hietarinnan puskemaan 2-4 maaliin.

Otteluun toi valitettavan säväyksen myös jatkuva erotuomari Marko Grönholmin tuomioiden protestointi. Avausjaksolla tähän syyllistyi välillä aiheesta ja pääsääntöisesti aiheettomasti PoPa:n joukkue kapteeninsa Juha Luoman johdolla. Liekö ex-Inter-luotsi Pertti Lundell rauhoitellut ottelun tauolla omiaan, kun suut pysyivät kiinni toisella jaksolla.

Toisella jaksolla erotuomarin arvosteluun kiinnitti enemmän huomiota VG:n pelaajat. Kerran tämä myös kostautui, kun puolustuksen protestoidessa ottelussa kaksi maalia iskenyt Mislav Saric nosti pallon yli maalivahti Oskari Forsmanin.

Tietysti olisi toivonut erotuomarin pitävän linjansa läpi ottelun, kun hän kerran varoitti Furuholmia äänekkäästä v:lla alkaneesta itsensä arvostelusta ottelun ensimmäisen jakson loputtua. Kortti sitä vastoin pysyi taskussa, kun PoPa:n toppari Marcelo Da Silva tuuletti maaliaan lataamalla ilmoille portugalinkielisen kirosanojen sarjan, joka suomeksi huudettuna olisi tarkoittanut pelaajalle lähes varmaa ulosajoa.

Ulosajon kohteeksi joutui sitä vastoin Sami Sanevuori, joka ajettiin kentältä kahden varoituksen seurauksena. Tämä tarkoittaa sitä, että hän on sivussa ensi torstaina pelattavasta TPS-Inter ottelusta.

VG-62:n kokoonpano PoPa-ottelussa: Oskari Forsman, Joni Vuorinen, Jussi Henriksson(Olli Surakka 62. min), Miikka Ilo, Tommi Haukila, Timo Furuholm, Severi Paajanen, Jaakko Hietarinta, Sami Sanevuori, Prince Otoo ja Ville Nikkari.