P20 Ykkönen: Paikallispelistä tappio

Kuva: NIna Forsten-LindmanLauantai-illan paikallispeli TPS/2 – FC Inter ei tuonut lisäystä sinimustaan pistepussiin. TPS vei ottelun nimiinsä avausjakson osumilla 3-1.

Ottelun alkuminuutit olivat vierailevalle Interille älyttömän vaikeat. Isäntäjoukkue TPS oli hyvällä jalalla liikkeellä ja Inter oli pitkän tovin askelen jäljessä. TPS oli kaiken lisäksi tekemisissään tehokas. Avausmaali syntyi jo 5. minuutilla kun Samuli Linjos irtautui vauhdikkaaseen läpijuoksuun ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Vain kolme minuuttia myöhemmin Linjos oli asialla puskemalla täysin vapaasti 2-0, oikealta tulleesta loistokeskityksestä. 3-0 osuma syntyi 19. minuutilla kun Daniel Lakka jysäytti oikealta pallon vasempaan alakulmaan.

-Emme olleet peliin lähtiessä täysin valmiit ja meidän organisoitu pelimme ei lähtenyt kunnolla käyntiin. Hyökkäyksemme oli väkisin puskemista eikä järjestelmällistä ja näistä TPS pääsi kontraamaan nopeasti. TPS teki lisäksi maalin kaikista paikoistaan, valmentaja Erol Ates sadatteli.

3-0 tilanteessa Inter sai hiljalleen vähän järjestystä peliinsä, eikä joukkue jäänyt täysin ilman palkkiota. 41. minuutilla  Interille tuomittiin vapaapotku reilusta 20 metristä. Silman El Baset antoi vasurinsa puhua suuren maailman malliin ja pallo viuhui muurin yli vastustamattomasti oikeaan kulmaan. 3-1 oli taukotulos, joka piti ottelun loppuun.

Toisella puoliajalla peli oli tasaista. TPS ei enää saanut maalipaikkoja aikaiseksi. Interillä oli parhaat paikat, mahdollisuudet nousta tasapeliin olivat olemassa. Varsinkin jakson puolivälissä Inter sai pitkillä avauksilla pallon vaaravyöhykkeelle, mutta viimeistely ei toiminut edes avopaikasta.

-Nämä tulokset ovat pienestä kiinni. Ensimmäisen parikymmenminuuttisen jälkeen kun saimme pelin rullaamaan, ei TPS enää päässyt maalipaikkoihin. Me puolestamme saimme parempia paikkoja, mutta olimmehan me tehottomia boksissa, Erol Ates totesi.