P20 SM: Inter sijoittui SM-sarjassa neljänneksi

(Kuva: Pia Kankare)

P20 SM-sarjan viimeinen kierros päättyi FC Interin A-junioreiden osalta voitokkaasti, kun Käpylän Pallo kaatui maalein 3-2. Neljännellä peräkkäisellä voitolla Inter nousi SM-sarjan neljänneksi.

FC Inter lähti viimeiselle kierrokselle ilman paineita, SM-karsintapaikan jo varmistaneena. Vierasjoukkue KäPa:n panokset ottelussa olivat huomattavasti suuremmat. Vieraat tarvitsivat ottelusta voiton, jotta joukkue pääsisi kymmenen parhaan joukkoon ja saisi paikan SM-karsintoihin.

Ottelun lähtökohdat antoivat Interille mahdollisuuden tehdä hieman muutoksia kokoonpanoon, ja antaa näytön paikan kauden aikana vähemmille minuuteille jääneille ja B-junioreista mukaan nostetuille pelaajille.

Inter aloitti ottelun räväkästi ja avasi maalinteon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen Peter Enlund sai hyvän pallon linjan taakse ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Enlund sijoitti pallon varmasti takakulmaan ja lukemiksi vaihtui 1-0.

KäPa oli ottelussa hallitsevampi osapuoli. Vieraat pitivät palloa hallussaan ja rakensivat maalipaikkoja aktiivisesti. Inter kuitenkin jatkoi edellisille otteluille tyypillisesti, puolustaen tiiviisti ja sinnikkäästi. KäPa:lla oli kamppailussa useita paikkoja tulla tasoihin, mutta Interin maali pysyi koskemattomana.

Vain hieman ennen tauolle siirtymistä joukkueet intoutuivat iskemään maaleja. Kamppailun 38. minuutilla Inter tuplasi johtonsa, kun Interin Sead Bajrami pääsi ohjaamaan kulmasta lukemiksi 2-0. Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä KäPa:n kavennus osuma syntyi vain minuutti myöhemmin. Inter ei kuitenkaan hätkähtänyt takaiskusta, vaan kuittasi kavennusosuman pikaisesti. Ottelun 42. minuutilla isäntien Oskari Anttila pääsi kulman jälkitilanteesta virittämään volleyn 16-rajalta ja ampui pallon upeasti takakulmaan, tilanteeksi vaihtui 3-1.

Interin ja KäPa:n välinen ottelu tarjosi katsojille jännitystä ja viihdettä. KäPa:lla oli ottelussa monta hyvää maalipaikkaa, mutta Inter selvisi muutamaan otteeseen kuin ihmeen kaupalla. KäPa muun muassa sai pallon maalirautoihin useaan otteeseen, ilman että pallo päätyi verkon perukoille.

Ottelun 72. minuutilla KäPa:n kiri lopulta palkittiin ja Mass Mboup toi vierailijat maalin päähän. KäPa jatkoi kavennuksen jälkeen tasoituksen hakemista kovasti. Ottelun tärkeys näkyi vierasjoukkueen otteista selvästi ja KäPa yritti tehdä kaikkensa, jotta pisteet lähtisivät helsinkiläisten mukaan.

Interin pelaajista oli aistittavissa tahto päättää kausi voittoon, ja he taistelivat kovasti loppuun saakka. Pelaajat antoivat kentällä jälleen kaikkensa, eikä vastustajalle annettu mitään helpolla. Kotijoukkueen onneksi, tuomari vihelsi lopulta pelin päättyneeksi Interin voittoon lukemin 3-2.

– KäPa piti palloa hallussaan ja hallitsi peliä. Me keskityimme puolustamaan hyvin ja hyödynsimme paikkamme kliinisesti, kertasi A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen pelin kulkua.

Interin kausi P20 SM-sarjassa oli nousujohteinen. Ennen neljän ottelun voittoputkea Interin kausi sujui pitkään synkästi ja tulokset olivat heikkoja. Inter suoritti mahtavan nousun sarjan hänniltä neljännelle sijalle vain muutamassa viikossa. Sarjan 11 ottelusta tuloksena oli lopulta viisi voittoa, viisi tappiota ja yksi tasapeli.

– Vaikka meillä oli hetkittäin hyvinkin vaikeaa, niin osoitimme uskoa omaan tekemiseemme. Pieni muutos pelitapaamme selkeytti toimintaamme ja saimme käännettyä tulokset voittoihin. Kausi oli raskas, mutta lopulta kokonaisuudessaan hyvä. Kaikki jaksoivat tehdä töitä täysillä ja pelaajille suuri kiitos kaudesta. Täytimme asetetut tavoitteet ja saamme olla tyytyväisiä. Tästä on hyvä lähteä kohti ensi kautta, iloitsee Valikainen.

FC Inter – KäPa 3-2 (3-1)

1-0 Peter Enlund 10′
2-0 Sead Bajrami 38′
2-1 Emir Bettaieb 39′
3-1 Oskari Anttila 42′
3-2 Mass Mboup 72′