P20 SM: Inter varmisti paikan SM-karsintaan kolmannella peräkkäisellä voitolla

(Kuva: Pia Kankare)

FC Interin A-juniorit jatkoivat hyviä otteitaan ja kävivät ryöstöretkellä Seinäjoella hakemassa kolme pistettä. Inter voitti tärkeässä ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhon avauspuolikkaan osumilla lukemin 1-2. Inter varmisti voitolla paikan kymmenen parhaan joukossa ja sai näin paikan myös ensi kauden SM-karsintoihin.

Inter aloitti ottelun hyvin ja siirtyi ottelussa johtoon jo vajaan vartin pelin jälkeen. Paluun kokoonpanoon tehnyt Jarkko Kokkala vei vierailijat johtoon upealla yksilösuorituksella. Hyökkääjä haastoi rohkeasti SJK:n puolustajan ja päätti hienon yksilosuorituksen maaliin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Inter siirtyi ottelussa jo kahden maalin johtoon. Interin vikkelää Linus Rönnbergiä jouduttiin rikkomaan hyvän haaston päätteeksi ja tuomari osoitti välittömästi pilkkua.  Maalintekoa täplältä pääsi koittamaan Kokkala, joka tälläsi pallon varmuudella maaliin ja iski päivän toisen osumansa.

Kokkala on ollut tällä hetkellä tuttu nimi A-junioreiden maalitilastoissa, sillä hyökkääjä on ollut Interin paras maalintekijä niin SM-sarjassa kuin myös -karsinnoissa. Inter on useassa ottelussa tämän kauden aikana tuskaillut maalinteon kanssa ja hukannut turhan paljon hyviä tilanteita. Viime otteluissa on onneksi ollut toisin ja tehokkuus on parantunut huimasti.

Toiselle puoliajalle Inter joutui lähtemään puolustavammalla taktiikalla. Sinimustat vetäytyivät suosiolla alemmas omalle kenttäpuoliskolle ja keskittyivät puolustamaan tiiviisti. Tiivis puolustus oli järkevä ratkaisu, sillä Inter lähti otteluun hyvin kapealla vaihtopenkillä, eikä vaihdosta ollut luvassa tuoreita jalkoja. Vieraiden puolustava pelityyli aiheutti kotijoukkueelle päänvaivaa, eikä keinoja puolustuksen murtamiseen meinannut löytyä.

Ottelun lopusta tuli kuitenkin vielä jännittävä ja SJK:n takaa-ajo tuotti tulosta. Pallo jäi ikävästi pomppimaan Interin boksiin ja isäntien Rasmus Kujala kavensi lukemiksi 1-2, vain minuutti ennen täyttä aikaa. Maalin jälkeen Inter joutui vielä pelaamaan miehen vajaalla, sillä kahden maalin mies, Jarkko Kokkala, poistettiin kentältä toisen kortin seurauksena. Inter  taisteli loppuminuutit urhoollisesti , eikä SJK päässyt huipputonteille.

– Ottelu oli tasainen, kuten numerotkin kertovat. Toisella puoliajalla jouduimme puolustamaan kovaa ja onneksi saimme kaksi maalia ensimmäisellä puoliajalla. Hyvin puolustimme ja saimme pidettyä SJK:n poissa vaarallisilta maalipaikoilta, kommentoi A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen.

Voitolla Inter nousi sarjassa seitsemännelle sijalla sekä varmisti paikan kymmenen parhaan joukossa. Tämä tarkoittaa, että Inter saa paikan myös ensi kauden SM-karsintoihin. Interillä on kuitenkin SM-sarjassa edessä vielä yksi ottelu. Inter kohtaa SM-sarjan viimeisessä ottelussaan kotona Käpylän Pallon ensi viikon lauantaina (10.10.).

Myös Interin B-juniorit jatkoivat otteluitaan viikonloppuna. B1-juniorit varmistivat paikkansa ensi kauden SM-karsintoihin voittamalla FC Espoon murskalukemin 7-0. Joukkue on nyt P17 Ykkösessä toisella sijalla, kuusi pistettä kärkijoukkue Ilvestä perässä. Interillä on kuitenkin vielä jäljellä kaksi peliä, joista toinen on Ilvestä vastaan. B2-joukkue haki kolme pistettä vieraspelistä voittamalla Lohjan Pallon maalein 3-5.