Otto Lehtisalo nousee edustusjoukkueen sopimuspelaajaksi

FC Inter on solminut kauden 2023 loppuun saakka kestävän pelaajasopimuksen 17-vuotiaan Otto Lehtisalon kanssa. Seuran oman akatemian kautta edustusjoukkueeseen noussut hyökkääjä siirtyi Interin junioreihin jo 11-vuotiaana Turun Nappulaliigasta.

Talven aikana Lehtisalo on noussut vahvemmin ja vahvemmin mukaan edustusjoukkueeseen ja hän debytoi heti tammikuussa Liigacupissa. Päävalmentaja Miguel Grau on tyytyväinen Lehtisalon sopimukseen ja näkee tämän hyvänä uutisena niin joukkueelle, kuin koko seurallekin.

– Ensinnäkin Otto on hyvä pelaaja ja hyväkäytöksinen nuori mies. Hänellä on paljon hyviä ominaisuuksia, joiden ansiosta hän voi olla tulevaisuudessa todella hyvä pelaaja Veikkausliigassa.

– Hän on yhä nuori, mutta nälkäinen kehittymään ja nyt edustusjoukkueen mukana. Olemme iloisia hänen puolestaan, sillä hän on tehnyt paljon töitä pre-seasonilla pysyäkseen edustusjoukkueen mukana. Hänen pitää pysyä rauhallisena ja olla valmiina tarttumaan tähän tilaisuuteen, ja uskon että hän tekee juuri näin. Askel askeleelta eteenpäin, Grau pohtii.

Vielä kaksi vuotta sitten Otto Lehtisalo pelasi pääasiassa P17 Ykkösessä, mutta jo viime kaudella hyökkääjä iski 14 maalia 19 ottelussa P17 SM-sarjassa. FC Interin talenttivalmentaja Timo Paasolainen on tehnyt Lehtisalon kanssa töitä parin vuoden ajan Interin akatemiassa ja jakaa monet Graun ajatukset.

– Olen iloinen, että Otto on noussut muutaman vuoden sisään tälle tasolle, että hän saa edustusjoukkuesopimuksen ja on noussut U18-maajoukkueen tasoiseksi pelaajaksi. Hän on fiksu, hyvin kasvatettu nuori mies, ja on ollut mukavaa tehdä töitä yhdessä hänen kanssaan. Otto on hyvä esimerkki siitä, että Interissä panostetaan yksilöihin ja pelaajakehitys on junioritoiminnan keskiössä.

– Otolla on ennen kaikkea kaiken pohjalla paljon potentiaalia urheilijana ja pelaajana. Hänellä on ollut pitkään hyvä arki harjoitella, hän on harjoitellut paljon, saanut säännöllisesti peliaikaa ja pysynyt terveenä. Nyt ei tietenkään riitä, että on päässyt tälle tasolle, vaan toivotaan, että hän saa peliaikaa ja pääsee ottamaan askeleita eteenpäin seuraavalle tasolle sekä säilyttää paikkansa maajoukkueessa, Paasolainen muistuttaa.

Lehtisalo oli ensimmäisen kerran Interin kokoonpanossa Veikkausliigan ottelussa viime viikonlopun pelissä AC Oulua vastaan.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit