Otteluraportti: Suomi U19 – FC Inter 1-1 (0-1)

 

Harjoitusottelu

25.2.2021 Suomi U19 – FC Inter 1-1 (0-1)

Maalit:

0-1 Matias Ojala 25. min

1-1 Eetu Rissanen 90+2. min

Torstaiaamupäivällä Interin edustusjoukkue kohtasi harjoitusotteluharvinaisuudessa Suomen U19-poikamaajoukkueen. Eerikkilän jalkapallohallissa pelattu ottelu päättyi 1-1-tasalukemiin.

Ottelu oli 2002-ikäluokalle viimeinen U19-maaottelu UEFA:n peruttua ikäluokan EM-karsinnan. Kenties viimeisen ottelun voimalla Suomi aloitti ottelun todella vahvasti. Inter ei saanut ottelua haltuunsa ja Suomi pääsi pariinkin kertaan nokikkain Aati Marttisen kanssa. Marttisen vartioima Inter-maali pysyi kuitenkin alun rynnistyksessä koskemattomana.

Ensimmäinen puoliaika oli juuri ohittanut puolivälinsä, kun Inter iski ensimmäisestä kunnollisesta hyökkäyksestään. Maajoukkue-edustajia vuotta nuorempi Jasper Yrjas pääsi tuomaan pallon oikealla aina päätyyn saakka ja keskittämään. Matias Ojalan ensimmäinen yritys ei vielä painunut maaliin, mutta toista laukausta Suomen puolustajat eivät enää pystyneet estämään ja Inter siirtyi johtoon.

Maali muutti ottelun hallinnan Interille. Ensimmäisen puoliajan loppupuolisko oli Interin ja ainoana harmituksena toppari Juuso Hämäläinen joutui vaihdon puolelle aivan puoliajan lopussa.

Toinen puoliaika jatkui pitkälti ensimmäisen kaltaisena. Interillä oli kelpo paikkoja lisätä ottelussa johtoaan, mutta ilman tulosta. Ottelun lopulla Interin 2003-ikäluokasta myös Mohammed Bakkar pääsi kentälle, kuten myös ensimmäistä kertaa edustusjoukkueessa esiintynyt 2002 syntynyt maalivahti Milo Kallio.

Ottelun loppua kohti Inter ei enää pystynyt pitämään samanlaista kontrollia pelistä ja maajoukkuepojat pääsivät pariinkin kertaan uhkaamaan Interin maalia. Lopulta ottelun viime hetkellä Eetu Rissanen pääsi siirtämään pallon maalin edestä verkon perukoille ja lukemiksi 1-1. Kyseessä oli ottelun viimeinen potku ja näin loppulukemiksi Eerikkilässä kirjattiin 1-1.

Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan tämänpäiväinen peli määrittyi pitkälti olosuhteiden perusteella.

– Tyypillinen hallipeli, jossa tuli liikaa rikkeitä, kontakteja, osumia ja fifty-fifty-palloja. Tällaisissa peleissä hitaalla alustalla on vaikea saada puhtaita kaksinkamppailuja, Riveiro pohti.

Espanjalaisvalmentaja myönsi ottelun alun olleen Interille vaikea ja Aati Marttisen pitäneen joukkuetta pystyssä.

– Emme aloittaneet kovin hyvin ja minusta vastustajamme oli alussa paremmin pelissä sisällä. Alussa emme olleet ihan valmiita kaksinkamppailuihin. Olimme vähän onnekkaita, että pystyimme Aatin muutaman hyvän torjunnan avulla pitämään tilanteen maalittomana. Sitten ensimmäisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla saimme ottelun paremmin kontrolliimme.

– Toinen jakso oli myös paremmin kontrollissamme ja transitioita tuli vähemmän, kunnes aloimme menettää liikaa palloja. Tällaisella kentällä on vaikeaa puolustaa syvällä, kun pallo ei liiku nopeasti, Riveiro harmitteli.

Harmittelusta huolimatta päävalmentajan mukaan ottelu palveli hyvin tarkoitustaan.

– Loppujen lopuksi kyseessä on meille laadukas harjoitus. Kun kilpailullisia otteluita ei ole, on hyvä saada tällaisia kilpailullisia päiviä rytmin ylläpitämiseksi, Riveiro muistutti.

Kokoonpano

13 Marttinen Aati (79. min 1 Kallio Milo)
3 Hämäläinen Juuso (45. min 22 Hoskonen Arttu)
4 Ketting Rick
5 Nurmi Noah
6 Annan Anthony
10 Källman Benjamin (64. min 9 Pastoriza Agustin)
19 Paananen Aleksi (69. min 25 Haukioja Martti)
20 Hyvärinen Juho
21 Ojala Matias (46. min 16 Kagayama Taiki)
24 Mahuta Ryan (75. min 23 Bakkar Mohammed)
26 Yrjas Jasper (46. min 15 Furuholm Timo)

Sivu päivitetty 07.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit