1-1 Mehmet Hetemaj 63. min
2-1 Denys Oliinyk 87. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula (Albion Ademi 88. min), Mika Ojala (Elias Mastokangas 74. min), Aleksi Paananen ja Mikko Kuningas (Alvaro Muniz 70. min)

Vaihdossa: Aati Marttinen, Daniel Kamy, Niilo Mäenpää ja Arttu Hoskonen

FC Inter maanantaina Seinäjoella pelattu Veikkausliigaottelu päättyi karvaaseen 2-1(0-0) tappioon. Ottelun ratkaissut rankkarimaali syntyi kolme minuuttia ennen loppua.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla ei paikoilla juhlittu. Ensimmäistä maalitilannetta saatiin odottaa puoli tuntia. Tuolloin kotijoukkueen maalivahti Mikhel Aksalu teki tyhjäksi peräkkäin Mika Ojalan, Filip Valencicin ja Luciano Balbin yritykset upeilla torjunnoilla.

Oma maalitilanteensa oli myös Miro Tenholla, mutta hänen puskunsa Mika Ojalan kulmapotkuun painui niukasti ohi takatolpan.

Inter sai nostettua vaisumman avausjakson jälkeen pelaamisen tasoa toiselle jaksolle. Ojala oli lähellä maalintekoa 55. minuutilla. Suoraan Balbin tarjoilusta lähtenyt laukaus nousi yläriman kautta yli maalin.

Ansaitun avausmaalin laukoi lopulta Filip Valencic kuin tyhjästä 58. minuutilla. Yläkulmaan tolpan kautta painunut laukaus ei jättänyt Aksalulle mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Inter sai lopulta juhlia johtoaan reilut viisi minuuttia. SJK onnistui tasoituksessaan 63. minuutilla Mehmet Hetemajn puskettua pallon kulmapotkusta takakulmaan.

Maalin myötä kotijoukkue SJK sai otetta kenttätapahtumista. Billy Ions pääsi hyvään paikkaan 73. minuutilla, mutta Henrik Moisander sai torjuttua 1v1-tilanteen jalallaan.

Ottelun ratkaisu oli Interin kannalta karu. Pallo osui 87. minuutilla vapaapotkusta laitapelaaja Balbin käteen, joka oli varsin luonnollisessa asennossa. Ottelun erotuomaristo oli tilanteesta kuitenkin eri mieltä ja pallo vietiin pilkulle. Denys Oliinyk ei rangaistuspotkusta erehtynyt ja näin voitto tehokkaasti olemattomat tilanteet hyväksi käyttäneelle SJK:lle.

– Ensimmäiset 20 minuuttia olivat meille haastavat. Emme saaneet oikein missään vaiheessa otetta peliin. Vähitellen olimme enemmän sinut olosuhteiden kanssa ja saimme luotua tilanteita. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen jakso oli melko tasainen, kertasi Interin päävalmentaja Jose Riveiro pelin avausjaksoa.

Ottelun toisella jaksolla Inter määräsi Riveiron mukaan pelin tahdin.

– Toiselle jaksolle tulimme vahvasti. Saimme ottelun haltuun ja olimme parempi joukkue kentällä. Totta kai SJK sai myös omat hetkensä muutamasta pitkästä pallosta ja erikoistilanteesta. Meidän sitä vastoin olisi pitänyt pystyä tappamaan peli omista paikoistamme, harmitteli Riveiro.

Ottelun lopulta ratkaissut rangaistuspotku mietitytti Inter-luotsia.

– Kova tuomio tuohon paikkaan. Mielestäni se ei ollut rangaistuspotkun arvoinen tilanne. Siinä hyvin sijoittunut erotuomari levitti ensin kätensä pelin jatkumisen merkiksi. Lopulta tämän myötä matkaamme Turkuun ilman pisteitä, päätti Riveiro.

Interillä ei ole aikaa jäädä murehtimaan tappiota, sillä seuraava ottelu on ohjelmassa jo tulevana perjantaina Veritas Stadionilla FC Lahtea vastaan.