Otteluraportti: HJK – FC Inter 1-0 (0-0)

HJK – FC Inter 1-0 (0-0)

1-0 Roope Riski 63. min

Inter: Aati Marttinen, Jesper Engström (Jusso Hämäläinen 63. min), Noah Nurmi, Anthony Annan (Elias Mastokangas 46. min), Alvaro Muniz, Timo Furuholm, Rodney Klooster (Liliu 65. min), Aleksi Paananen, Matias Ojala, Arttu Hoskonen ja Martti Haukioja.

Vaihdossa: Linus Virkki, Roope Kantola, Jasper Yrjas ja Yeesser Barbata.

FC Interin hyvä peliesitys ei tuonut joukkueelle pisteitä HJK:n vieraana. Talin Jalkapallohallissa pelattu vauhdikas ja hyvätasoinen Suomen Cupin ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 1-0 (0-0). Iltapäivän ainoasta maalista vastasi Roope Riski pelin 63. minuutilla.

Ottelu olisi voinut saada toisen käänteen, jos Inter olisi onnistunut rangaistuspotkusta ottelun toisella minuutilla. Alvaro Muniz ampui kuitenkin tolpan kautta ohi Matias Ojalan kaatamisesta seuranneen 11-metrisen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Interin. Joukkueen hyvin toiminut syöttöpeli ja pallonmenetyksiä seuranneet prässit aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa kotijoukkueelle. Parhaat tilanteet maalintekoon tulivat Matias Ojalalle ja Timo Furuholmille noin puolen tunnin kohdalla. Ojalan laukaus suuntautui sivuverkon väärälle puolelle, kun taas Furuholmin yrityksen sai peitettyä HJK-puolustus.

HJK:n parhaat tilanteet tuli jakson lopussa Kalle Katzille ja Rasmus Schullerille. Katzin yrityksen 1v1 -tilanteessa torjui jalallaan upeasti Marttinen 36. minuutilla. Aivan jakson lopussa Schuller sai pallon tolppaan Marttisen ja Annanin sekoillessa keskenään pystypallossa.

Toisen jakson alku oli Interille vaikeampi, HJK:n pakottaessa vieraat puolustuskannalle. Kotijoukkueen Lucas Lingman pääsi laukomaan 52. minuutilla vapaasti 16-rajalta. Marttinen venyi laukauksen edessä hyvään torjuntaan.

Ottelun ainoa maali syntyi, kun HJK pääsi melko summittaisen pitkän pallon seurauksena hyökkäämään oikealta laidalta. Pallon laidalla saanut Riku Riski keskitti sen matalana maalille, josta Roope Riski ohjasi tarjoilun taidokkaasti maalin takakulmaan.

Klubin johtomaalin jälkeen ottelu jatkui vauhdikkaana ja myös Inter pääsi peliin paremmin mukaan. Viimeisen linjan murtaminen oli joukkueelle kuitenkin vaikeaa. Klubin maalivahti Antonio Reguero joutui torjumaan vain Martti Haukiojan matalan laukauksen.

Interin hakiessa tasoitusta HJK pääsi myös maalitilanteisiin. Maalivahti Marttinen oli kuitenkin mies paikallaan ja sai torjuttua niin Roope Riskin kuin Bubacar Djalon laukaukset.

Hyvästä esityksestä huolimatta Interin oli tyytyminen ottelussa tappioon. Päävalmentaja Jose Riveiro oli tyytyväinen varsinkin ensimmäisen jakson pelaamiseen.

– Valitettavasti emme onnistuneet rankkarissa ottelun alussa. Tästä huolimatta pelasimme erittäin hyvät ensimmäiset 35 minuuttia todella laadukasta vastustajaa vastaan. Loimme mielestäni tarpeeksi paikkoja johtomaaliin, mutta emme niissä kuitenkaan onnistuneet, harmitteli Riveiro.

Inter-luotsin mukaan toista jaksoa hallitsi HJK.

– Pitää paikkansa, että toisen jakson alussa meillä oli vaikeuksia. Jouduimme tekemään vaihdon ja toinen pelaaja oli 50/50 pelaamisen suhteen. Se vaikutti pelaamiseen. Tämän lisäksi HJK teki pelaajavaihtoja, minkä ansiosta he saivat pidettyä pelin tempon todella korkealla, näki Riveiro.

Tappiosta huolimatta Riveiro oli tyytyväinen ottelun antiin.

– Totta kai tulos harmittaa. Olen kaikesta huolimatta todella tyytyväinen siihen, mitä näin kentällä tänään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, summasi Riveiro.

Interin ottelut Suomen Cupissa jatkuvat perjantaina 14.2. Helsingissä HIFK:n vieraana. Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa kello 18.00.