2-0 Arttu Hoskonen 16. min

3-0 Benjamin Källman 45+2. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Alvaro Muniz, Benjamin Källman (Taiki Kagayama 77. min), Kevin Kouassivi-Benissan (Matias Ojala 77. min), Timo Furuholm (Elias Mastokangas 86. min), Aleksi Paananen (Anthony Annan 66. min), Arttu Hoskonen, Filip Valencic (Liliu 86. min) ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen ja Noah Nurmi.

Turku on sinimusta. FC Inter voitti torstaina ylivoimaisen esityksen jälkeen paikallisvastustaja TPS:n ensimmäisen jakson maaleilla 3-0(3-0). Maaleista vastasivat järjestyksessä Timo Furuholm, Arttu Hoskonen ja Benjamin Källman.

Inter ratkaisi ottelun käytännössä jo reilussa vartissa, minkä aikana se meni ottelussa kahden maalin johtoon.

Kotijoukkueen statuksella pelanneen Interin ensimmäisen maalin teki joukkueen kippari Timo Furuholm, joka siirsi taidokkaasti Benjamin Källmanin tolppaan osuneen laukauksen maaliin.

Inter-kannattajat pääsivät juhlimaan toista kertaa pelin 16. minuutilla. Tällää kertaa kotilyleisöä huudatti Arttu Hoskonen, joka puski omista korkeuksistaan pallon ohi TPS-vahti Jere Koposen.

Lopullisen naulan TPS-arkkuun löi avausosuman pohjustanut Källman, kun hän nosti Filip Valencicin syötöstä Interin kolmannen maalin ensimmäisen puoliajan toisella lisäaikaminuutilla.

Toisella jaksolla Interillä oli kaksi erinomaista paikkaa kaunistella numeroita tulostaululla. Timo Furuholm pääsi vastatusten Jere Koposen kanssa 55. minuutilla. TPS-vahti kuitenkin peitti tilanteen hyvällä vastaantulolla. Minuuttia myöhemmin oli Valencicilla paikka, mutta hänen heppoinen laukaus oli Koposelle helppo torjua.

TPS:n ainoan maalia kohti tulleen laukauksen laukoi vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Carlos Jean. Löysän laukauksen torjui helposti maalivahti Henrik Moisander, joka pelasi viidennen nollapelinsä peräkkäin.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro oli tyytyväinen Interin vahvaan esitykseen.

– Peli oli alussa melko tasainen. Onnistuimme kuitenkin tekemään maalin ensimmäisestä paikastamme, mikä helpotti pelaamista. Lopulta toisen maalin jälkeen olimme suvereeneja kentällä, eikä TPS:lla ollut oikeastaan mitään mahdollisuutta haastaa meitä, sanoi Riveiro ottelun jälkeen.

Inter teki kolmesta maalistaan kaksi tilanteenvaihdoista. Riveiron mukaan tämä on ollut joukkueen vahvuus edellisissä otteluissa.

– Pystyimme tänään hyödyntämään riistot. Vastahyökkäyspelaaminen on toiminut myös edellisissä otteluissa, muisteli Riveiro.

TPS-peli oli viides perättäinen ottelu Veikkausliigassa, missä Inter ei päästänyt maalia.

– Meidän topparikolmikkomme ja maalivahti sen takana on ollut vahva viime otteluissa. Tuloksia on helppo saada, kun olemme pystyneet pitämään nollan omassa päässä, totesi Riveiro.

Interin päävalmentaja myönsi paikallispelin voitolla olevan suuri merkitys joukkueelle.

– Halusimme tätä voittoa tadella paljon. Kolme pistettä paikallispelistä on tärkeä asia meille, päätti Riveiro.

Interillä on Veikkausliigan runkosarjassa jäljellä yksi ottelu, missä se kohtaa 1.11. vieraskentällä HJK:n.