Otteluraportti: FC Inter – FC Lahti 3-0 (1-0)

2-0 Timo Furuholm 51. min

3-0 Benjamin Källman 85. min

Inter: Henrik Moisander, Jesper Engström (Connor Ruane 63. min), Rick Ketting, Noah Nurmi, Anthony Annan, Alvaro Muniz, Elias Mastokangas, Timo Furuholm (Benjamin Källman 63. min), Matias Ojala (Kevin Kouassivi-Benissan 79. min), Arttu Hoskonen (Martti Haukioja 79. min) ja Filip Valencic (Taiki Kagayama 69.min).

Vaihdossa: Aati Marttinen ja Liliu.

FC Inter palasi Veikkausliigassa vakuuttavan esityksen jälkeen vihdoin voittojen makuun, voittamalla Veritas Stadionilla FC Lahden 3-0 (1-0). Interin maalit ottelussa tekivät Anthony Annan, Timo Furuholm ja Benjamin Källman.

Kotijoukkue Inter oli ottelussa vakuuttava alusta asti. Vaikka ensimmäisiä maalitilanteita saatiinkin tovi odotella, ei joukkueiden paremmuudesta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Interin ensimmäinen hyvä maalitilanne nähtiin vajaan 20. minuutin kohdalla. Furuholmin laukaus pitkän kuljetuksen päätteeksi painui vähän takatolpan ohi.

Jesper Engström pääsi 1v1-tilanteeseen Patrik Rakovskyn kanssa viisi minuuttia Furuholmin tilanteen jälkeen. Lahden maalivahti veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren.

Interin johtomaali syntyi painostuksen jälkeen 29. minuutilla. Lahden puolustus ei saanut purettua Interin painetta, minkä jälkeen Anthony Annan laukoi ruuhkan takaa 1-0 maalin.

Vierasjoukkueen ainoa paikka ottelussa tuli Boelle Imbongolle 42. minuutilla. Henrik Moisander oli tilanteessa kuitenkin hereillä, torjuen upeasti suuntaa vaihtaneen laukauksen ja sitä seuranneen irtopallon.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen jakson alussa kotijoukkueen toisen maalin myötä. Filip Valencic ja Jesper Engström tekivät omalla panoksellaan Timo Furuholmille helpoksi siirtää Inter 2-0 -johtoon 51. minuutilla.

Lahtelaiset hakivat tappioasemassa riskillä tasoitusta, jättäen Interille omat paikat vastahyökkäyksiin. Interin kolmas maali olikin lähellä 80. minuutilla, kun Benjamin Källman pääsi läpiajoon. Lahden maalivahti Rakovsky torjui kuitenkin upeasti.

Ottelu ratkesi lopullisesti viisi minuuttia ennen loppua, kun Källman survoi Taiki Kagayaman esityöstä Interin kolmannen ja samalla ottelun viimeisen osuman.

– Pelaajien asenne oli jälleen tänään kohdallaan. Otti aikansa, ennen kuin saimme pelin rullaamaan. Teimme kuitenkin melkoisesti muutoksia joukkueeseen verrattuna edelliseen otteluun. Alun hakemisen jälkeen peli rullasi hyvin ja näytimme kentällä Interiltä, kiteytti päävalmentaja Jose Riveiro ottelun jälkeen.

Inter-luotsi lupaili edellisen ottelun jälkeen tähän otteluun maaleja. Niitä nähtiinkin, mutta tästä huolimatta kiitosta sai myös vahvasti kentällä esiintynyt Inter-puolustus.

– Pienen hakemisen jälkeen puolustimme hyvin. Lahdella ei ollut lopulta kuin yksi paikka tehdä maali. Varsinkin kaksinkamppailuissa olimme vahvoja, näki Riveiro.

Interin seuraava ottelu on edessä lauantaina, kun se kohtaa Veritas Stadionilla pelattavassa Suomen Cupin loppuottelussa HJK:n. Voitto Lahdesta antaa Riveiron mukaan hyvät lähtökohdat otteluun.

– Voitto nostaa itseluottamustamme. Otteet kentällä ovat olleet nousujohteiset viimeisen viikon aikana, joten voimme lähteä finaaliin luottavaisena, päätti Riveiro.