Otteluennakko: RoPS – FC Inter

Rick Ketting viimeisteli edellisessä Interin ja RoPS:n välisessä ottelussa sinimustien kolmannen maalin. (Kuva: Tero Wester)

 

FC Interillä on edessään yksi Veikkausliigan pisimmistä vierasmatkoista, kun joukkue reissaa Rovaniemelle asti. Siellä Inter kohtaa huomenna RoPS:n Rovaniemen keskuskentällä kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Joukkueet kohtasivat jo Veikkausliigan avauskierroksella Veritas Stadionilla. Silloin rovaniemeläisvieraiden Aleksandr Kokko säikäytti kotiyleisön tasoitusmaalillaan, mutta lopulta täydet pisteet jäivät Turkuun lukemin 3-1 Elias Mastokankaan, Aleksi Paanasen ja Rick Kettingin maaleilla. Sittemmin varsinkin lappilaisjoukkue on muuttunut melko paljon, sillä avauskokoonpanoon tuolloin kuuluneet Martin Kompalla ja Raymond Gyasi ovat jättäneet RoPS:n. Vastaavasti joukkue on saanut käyttöönsä HJK-lainat Enoch Banzan, Kalle Katzin, Matias Niemelän ja Joonas Vahteran sekä viimeisimpänä MP:stä siirtyneen Sammy N’Djockin.

Pelaajamuutokset eivät ole kuitenkaan näkyneet mainittavasti RoPS:n pistesarakkeessa, sillä joukkue on Veikkausliigan hännänhuippuna vain kaksi tasapeleistä tullutta pistettä saldonaan. Rovaniemeläiset ovat hävinneet viisi viimeisintä otteluaan, joista viimeisimmässä FC Lahti otti täydet pisteet 3-0-lukemin perjantaina. Toisaalta RoPS:n pisteet ovat juuri kotikentältä, eikä joukkue ole hävinnyt siellä kertaakaan yli yhdellä maalilla. Vesa Tauriaisen valmentaman ryhmän tilannetta helpottaa myös se, etteivät sarjataulukon kaksi seuraavaa joukkuetta ole karanneet kahta pistettä kauemmas.

Interille edellisten tavoin myös perjantaina pelattu kauden kuudes kotiottelu oli voitokas, kun HIFK kaatui lopulta luvuin 3-2. Maaleista vastasivat kahteen kertaan pilkulta osunut Connor Ruane ja jo kahdeksannen maalinsa kymmenessä ottelussa tehnyt Timo Furuholm. Voitolla Inter kampesi viiden ottelun kuntopuntarissa kärkipaikalle ohi HIFK:n ja kasvatti sarjajohtonsa kahdesta kolmeen pisteeseen.  RoPS:n ja Interin päinvastaisista asetelmista huolimatta edellisessä RoPS-ottelussa maalin tehnyt Rick Ketting ei kuitenkaan odota huomiselta helppoja pisteitä.

– RoPS-vierasmatka on jo itsessään seikkailu, mutta valmistaudumme siihen kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun. Voitimme kotiottelumme heitä vastaan, mutta pelissä oli jaksoja, jolloin olimme vaikeuksissa. Rovaniemen kentän kaltaisella kuivalla tekonurmella siitä ei tule helppoa, mutta meillä on tarvittavaa laatua ottelun voittamiseen. Se on sitten meistä kiinni, että näytämme sen myös kentällä, Ketting huomauttaa.

Ketting itse on pelannut topparin paikalla toistaiseksi liki täydet minuutit, mutta kolmen linjan vierustoverit ovat vaihdelleet paljon enemmän. Vaihdos on tiedossa myös huomenna, sillä myös RoPS:aa aikanaan edustanut Juuso Hämäläinen kärsii pelikieltoa. Hämäläisen korttitilin täyttyminen ei kuitenkaan huolestuta Kettingiä.

– Harjoituksissa kierrätämme pelaajia paljon, joten pelaan joka päivä eri kaverit vierelläni. Näen sopeutumiskykymme oikeastaan vahvuutena ja pelipäivänä teemme parhaamme sillä porukalla, joka on pelivuorossa. Tietysti aina on varaa parantaa, mutta minulle vieressä pelaavilla ei ole väliä. Tunnen itseni varmaksi kaikkien heidän kanssaan, hollantilainen kehuu.

Inter on tehnyt liigassa eniten maaleja, mutta myös päästettyjen maalien keskiarvo on José Riveiron valmentamalla ryhmällä pysynyt alle yhdessä ottelua kohden. Tälle kaudelle IFK Mariehamnin FC Interiin vaihtanut Ketting myöntää Interin hyökkäävän pelityylin vaikuttavan myös päästettyjen maalien sarakkeeseen.

– Me tosiaan pelaamme melko hyökkäävää jalkapalloa. Mutta niin kuin joskus sanotaan, hyökkäys on paras puolustus. On siinä omat haasteensa, mutta hyväksymme sen, koska se tuo meille myös paljon hyötyjä. Sitä paitsi valmentajat uskovat meidän pystyvän pelaamaan tällä tavalla ja siksi juuri me pelaamme Interissä tänä vuonna, 24-vuotias toppari perustelee.

FC Interin kokoonpanoon tulee huomisessa ottelussa joukkopaluu, sillä HIFK-ottelun pienten kolhujen takia tai varotoimenpiteenä väliin jättäneet Anthony Annan, Jesper Engström, Martti Haukioja ja Noah Nurmi ovat matkustajalistalla. Mukaan lähtevät myös pelikieltonsa kärsinyt Álvaro Muñiz sekä numeron 10 selkäänsä saava Benjamin Källman, jonka kansainvälinen pelilupa on jo saapunut Norjasta. Sen sijaan Hämäläisen lisäksi huomisen ottelusta sivuun joutuu jäämään Jan Heinonen ja HIFK-kohtaamisessa pienen kolhun saanut Liliu.


RUUTU+

Mikäli et  pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga

Sivu päivitetty 07.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit