Otteluennakko: HIFK – FC Inter

(Kuva: Tero Wester)


FC Interin peräti kuuden ottelun mittainen vierasotteluputken viimeinen pysäkki on edessä huomenna, kun joukkue kohtaa Helsingissä HIFK:n. Maanantainen Veikkausliigan ottelu Bolt Arenalla alkaa kello 18.30.

Interin ja HIFK:n keskinäiset ottelut ovat viime aikoina olleet tasaisia ja helsinkiläisillä on ollut hyvät mahdollisuudet täysiin pisteisiin. Silti yhdeksästä edellisestä kohtaamisesta Veikkausliigassa HIFK ei ole poistunut kertaakaan täysin pistein ja punapaitojen edellisestä voitosta on kulunut jo liki viisi vuotta. Joukkueet kohtasivat kuukausi sitten Veritas Stadionilla Interin edellisessä kotiottelussa. Tuolloin Inter kampesi täydet pisteet itselleen loppulukemin 3-2.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen HIFK hävisi ensin peräkkäin häntäpään Hakalle ja TPS:lle, mutta toisaalta viimeisimmissä otteluissaan voitti ensin Hongan ja viimeksi HJK:n. HIFK:ta ei hidastanut edes parhaan maalintekijän Luis Henriquen lähtö Tanskaan. Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan HIFK:n edelliset ottelut kuvaavat vastustajaa hyvin.

– Kuusi pistettä otteluista Honkaa ja HJK:ta vastaan kertovat vastustajamme vaarallisuudesta. Heillä on paljon kokeneita pelaajia, joilla on kykyä ottaa iskuja vastaan ja puolustaa silloin, kun peli sitä vaatii. HIFK on erittäin hyvä transitioissa ja heidän ei ole tarvinnut luoda kovin montaa paikkaa vastustajaa rangaistakseen, Riveiro luonnehtii.

HIFK:n lisäksi myös Inter on pelannut vaihtelevasti viimeisen kuukauden aikana ja jopa pelin sisällä taso on heitellyt. Viime kierroksella SJK rokotti peräti kolme kertaa Inter-pelaajien yksinkertaisista huolimattomuusvirheistä ja pisteet jäivät Seinäjoelle luvuin 3-2. Riveiron mukaan Inter ei voi kuitenkaan keskittyä pelkästään virheiden välttelemiseen.

– Virheet ovat osa jokaista ottelua, eikä yksikään joukkue pelaa 90-minuuttista ilman niitä. Erona kuitenkin on, että edellisissä otteluissamme, erityisesti SJK:ta vastaan, vastustaja on käyttänyt virheet hyväkseen ja niillä on ollut suora yhteys lopputulokseen. On silti sanomattakin selvää, että meidän on vähennettävä virheiden määrää. Emme voi kuitenkaan valmistautua jokaiseen yksittäiseen otteluun vain se mielessämme, vaan paras ratkaisu tilanteeseen on pysyä keskittyneenä joka hetki, espanjalaisvalmentaja muistuttaa.

Inter-pelaajista Connor Ruanen korttitili on täynnä ja hän joutuu huilaamaan huomenna. Sen sijaan viime kuun lopussa norjalaisen Stabækin jättänyt Filip Valencic on valmis pelaamaan maanantain ottelussa HIFK:ta vastaan. Slovenialainen on riskien minimoimiseksi käynyt Suomessa koronavirustestissä jo kahteen kertaan. Tosin pian voimaan astuvien uusien matkustusrajoitteiden periaatteilla hän olisi voinut liittyä joukkueen mukaan jo suoraan edellisessä ottelussa. Riveiron mukaan myös maajoukkuetauolla kovia kokeneet Benjamin Källman ja Jan Heinonen ovat jälleen valittavissa kokoonpanoon.

– Martti Haukioja ja Roope Kantola eivät ole valmiita tähän otteluun, mutta kaikki muut ovat, Riveiro tiivistää.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit