Otteluennakko: FC Lahti-FC Inter

FC Lahti-FC Inter
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa

2018
FC Lahti-FC Inter 1-2

2017
FC Inter-FC Lahti 1-6
FC Lahti-FC Inter 1-0

FC Inter matkustaa sunnuntaina Veikkausliigassa FC Lahden vieraaksi. Kisapuistossa pelattava ottelu alkaa kello 18.30.

Neljän ottelun voittoputkessa porskuttava Inter aloitti käynnissä olevan putkensa juuri FC Lahden vieraana Kisapuistossa heinäkuun alussa. Tuolloin lukemat olivat Interille Abdoulie Mansallyn kahden maalin seurauksena 1-2. Lahtelaisten ainoasta vastasi reilu kuukausi sitten pelatussa ottelussa Stenio.

Heinäkuun alun jälkeiset ottelut FC Lahti on Interin tavoin selvittänyt ilman tappiota. Kolmen ottelun saldo on voitto ja kaksi tasapeliä.

Turkulaiset melkoiseen lentoon kesällä saanut päävalmentaja John Allen odottaa jälleen kovaa haastetta sunnuntaina.

– Palaamme nyt Lahteen, mistä kaikki alkoi heinäkuun alussa. Tuolloin pelasimme tiukan ja tasaisen ottelun ja samaa odotan myös huomenna sunnuntaina. Heillä on varmasti jäänyt hampaan koloon edellisestä ottelustamme ja tekevät nyt kaikkensa voiton eteen, povaa Allen.

Voittoputkikaan ei saanut alkuun Inter-luotsia tyytyväiseksi. Pallollinen pelaaminen tuotti varsinkin hyökkäyspäässä ongelmia Interille aina viime lauantaina IFK Mariehamn -otteluun asti.

– IFK-pelissä saimme vihdoin myös luotua paikkoja, mistä teimme myös kolme hienoa maalia. Toivon samaa myös huomenna, sanoo Allen.

Lopulta 3-0 -voittoon päättynyt ottelu IFK Mariehamnia vastaan jätti varsinkin avausjakson perusteella myös pohdittavaa Allenille.

– Olimme hukassa puolustuspelaamisen suhteen IFK-pelin ensimmäisellä puoliajalla. Samaan ei ole varaa Lahdessa. He ovat laatujoukkue, joka ei varmastikaan jätä tilaisuuksia käyttämättä, huomauttaa Allen.

Interin pelaajatilanne on hyvä. Allenilla ja hänen valmennusryhmällään on runsaasti vaihtoehtoja pelaajiston suhteen. Vammojen takia sivussa ovat vain Albion Ademi ja Tatu Varmanen.

– Olemme käyttäneet viikolla harjoituksissa paljon aikaa siihen miten Lahti pelaa, unohtamatta omaa pelaamistamme. Kokoonpanoon saatamme tehdä joitakin muutoksia, parantaaksemme edelleen meidän pallollista pelaamistamme, valottaa Allen.

Allen korostaa loppuun vielä oikean asenteen merkitystä, mikäli voittoja halutaan saada myös jatkossa.

– Haluamme jatkaa hyvää virettä ja voittokulkua. Asenteen pitää kuitenkin olla kohdallaan heti alusta lähtien sunnuntaina. Oikea ja kurinalainen asenne puolustuspelissä antaa pohjan menestykselle, päättää Allen.

Veikkausliigan ottelu FC Lahti-FC Inter pelataan sunnuntaina Lahden Kisapuistossa alkaen kello 18.30.

Sivu päivitetty 11.08.2018

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit