Veikkausliigan osalta juhannus on lopullisesti ohitse huomenna, kun sarjassa pelataan liki täysi ottelukierros. FC Inter isännöi Veritas Stadionilla Vaasan Palloseuraa tuttuun tapaan kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Inter pääsee lähtemään otteluun Veikkausliigan kärkipaikalta Honkaa paremman maalieron turvin. VPS:n kohdalla tilanne on taas päinvastainen, sillä vaasalaiset ovat sarjan häntäpäässä yhdessä KPV:n kanssa jääneet muista seuraavista joukkueista jo kahdeksan pisteen verran. Vain kokkolalaisia parempi maaliero pitää VPS:n poissa liigan viimeiseltä sijalta.

FC Interin osalta ottelu käynnistää Veikkausliigan toisen ottelukierroksen, sillä joukkue on nyt kohdannut jokaisen vastustajan ainakin kertaalleen. Interin päävalmentaja Jose Riveiro on melko tyytyväinen joukkueen ensimmäiseen kokonaiseen ottelukierrokseen.

– Alku ei ollut paras mahdollinen tuloksellisesti tai aina edes peliesitysten puolesta. Opimme kuitenkin ymmärtämään tiettyjä asioita itsestämme ja parantamaan esityksiämme sitä kautta. Minusta nousujohteisuus, prosessin mukainen toiminta ja oikeassa rytmissä edistyminen ovat olleet niitä tärkeimpiä asioita. Emme tule koskaan olemaan täysin tyytyväisiä, koska tämä on jalkapalloa. Sen takia tulemme harjoituksiin joka päivä tarkoituksenamme parantaa. Ehkä ensimmäisessä ottelussamme Helsingissä emme olleet omia itsejämme ja SJK-kotiottelu oli huonoin esityksemme, mutta muissa otteluissamme emme ole olleet varsinaisesti huonompia kuin vastustaja. Se ei tarkoita, että voittaisimme aina, mutta olemme ainakin yrittäneet parhaamme, Riveiro kertoo.

VPS on Veikkausliigan toiseksi viimeisenä, mutta se ei suinkaan ole ollut mikään heittopussi. Kaikki viisi tappiotaan VPS on kärsinyt vain yhden maalin erolla, eivätkä esimerkiksi kärkipäässä olevat Ilves ja Honka pystyneet kotikentillään voittamaan VPS:aa. Toisaalta VPS ei ole pystynyt kääntämään vielä yhtäkään ottelua voitokseen ja se on hävinnyt neljä edellistä otteluaan.

Interille edellinen ottelu oli paluu voittojen tielle. KPV kaatui vieraskentällä 3-1 ja Filip Valencic nousi maalipörssin kärjessä peräti yhdeksään tehtyyn maaliin. Samalla Inter vahvisti asemiaan eniten maaleja tehneenä joukkueena. Ikävä kyllä myös omassa päässä palloa on kaivettu verkosta melko usein ja esimerkiksi vastustaja VPS on päästänyt Interiä vähemmän maaleja.

Riveiron mukaan VPS:n voittaminen vaatii täyttä keskittymistä koko joukkueelta.

– Jos emme kunnioita VPS:aa sillä tavalla kuin heitä kuuluu kunnioittaa, meillä ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa. He ovat nyt hävinneet otteluita, mutta he ovat toisaalta saaneet pisteen Tampereelta ja Tapiolasta. Jos aliarvioit VPS:n kaltaisen joukkueen, heillä on kyllä kykyä voittaa. Heillä on muutamia hyviä yksilöitä, mutta heidän vahvuutensa on pelin kehittämisessä kollektiivina. Kukaan ei ole kuitenkaan voittanut heitä useammalla maalilla, vaan ottelut ovat olleet tasaisia, espanjalaisvalmentaja muistuttaa.

Veikkausliigassa joukkueet kohtasivat heti huhtikuun alussa ja Inter oli siinä ottelussa parempi lukemin 2-1. Erityisesti Veritas Stadionilla VPS on kuitenkin ollut Interille hankala vastus viime vuosina, sillä Interin edellisestä kotivoitosta tuli sunnuntaina kuluneeksi viisi vuotta. Sen jälkeen pelatuista kuudesta liigakohtaamisesta VPS on voittanut kolme ja kolmesti joukkueet ovat päätyneet tasatulokseen. Joukkueetkin ovat tosin vaihtuneet vuosien varrella paljon ja esimerkiksi pelkästään viime vuoden VPS:n voitto-ottelusta kummankin kokoonpanoista yli puolet pelaajistosta on jatkanut matkaansa.

Riveiron mukaan vierasjoukkueet ovat päässeet Turussa tuntemaan olonsa kentällä liian mukavaksi.

– VPS:n kaltaiset joukkueet viihtyvät täällä hyvin: meillä on fantastinen kenttä ja hyvät olosuhteet. Tehtävämme on tehdä heidän olostaan kentällä epämukavaa. Jos heistä tuntuu, että heillä on mukavaa ja he voivat dominoida ottelua täällä, he tulevat käyttämään sen tunteen hyväkseen. Niin kuin monissa aiemmissa otteluissamme, Veritas Stadionin täytyy olla jälleen sellainen paikka, ettei vastustaja tunne pystyvänsä selviytymään täällä. Toivottavasti saamme jälleen samanlaisen kannatuksen kuin edellisissä otteluissamme, koska se on pelaajille todella tärkeää ja se työntää meitä eteenpäin, Riveiro kertoo.

Pelaajistossa Inter saa kokoonpanoonsa takaisin viime ottelussa pelikieltoaan kärsineen Miro Tenhon sekä pienen kolhun takia sivussa olleen Mikke Louhelan. Sen sijaan viime ottelusta puuttuneet Joona Järvistö, Eero Tamminen ja Lassi Viholainen eivät ole huomenna käytettävissä. Pidempään poissa olleiden Albion Ademin ja Alvaro Munizin kohdalla edetään Riveiron mukaan rauhallisesti.

– Albion toivottavasti saa kuntoutusohjelmansa valmiiksi tällä viikolla. Näillä näkymin haemme hänelle kuitenkin täyden pelin reservijoukkueesta keskiviikkona ennen edustusjoukkueen kokoonpanoon paluuta. Alvaro ei ole vielä sataprosenttisen valmis, vaikka onkin jo lähellä sitä. Pelaamme tässä tapauksessa kuitenkin varman päälle, koska kyseessä ei ollut mikään vitsi vaan vakava tapaus, Riveiro perustelee.


LIPUT

Otteluliput edullisemmin ennakkoon vielä tämän päivän ajan Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä. Pelipäivänä liput Ticketmasterista sekä stadionin lipunmyyntipisteestä alkaen tuntia ennen ottelua.


VEIKKAUKSEN PITKÄVETO

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga


INTER TV

Puolustaja Niko Markkula ennakoi huomista VPS:n kohtaamista InterTV:n haastattelussa:

Sivu päivitetty 09.04.2024

TULEVAT OTTELUT

Katso kaikki tulevat ottelut

VEIKKAUSLIIGA

ovthtm - pmerop
1.Gnistan22008 - 536
2.KuPS21105 - 324
3.IFK Mariehamn21105 - 414
4.SJK21103 - 214
5.VPS21103 - 214
6.HJK21015 - 323

7.FC Haka21013 - 303
8.AC Oulu20114 - 5-11
9.FC Inter20114 - 5-11
10.Ilves20114 - 6-21
11.FC Lahti20110 - 4-41
12.EIF20023 - 5-20

MIESTEN KAKKONEN

ovthtm - pmerop
1.P-Iirot22005 - 236
2.FC Inter 221106 - 514
3.HJS21104 - 314
4.Tampere United21102 - 114
5.Ilves/221015 - 143
6.EBK11005 - 233

7.TPV21011 - 2-13
8.FC Honka20113 - 4-11
9.SexyPöxyt10011 - 2-10
10.VJS20023 - 5-20
11.Ilves-Kissat20022 - 10-80

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit