Otteluennakko: FC Inter – RoPS

Tiistain Veikkausliigan ottelu tuo Veritas Stadionille viime kauden hopeamitalistijoukkue RoPS:n. FC Interin ja liigan pohjoisimman joukkueen välinen ottelu potkaistaan käyntiin kello 18.30.

Vierasjoukkue RoPS on aloittanut Veikkausliigan sarjataulukon puolesta samalla tavalla kuin Inter, sillä molemmilla on ensimmäisistä kuudesta ottelustaan kaksi voittoa ja yksi tasapeli. RoPS:n voitot ovat tulleet tämän kauden sarjanousijoista KPV:sta ja HIFK:sta. Rovaniemeläisten tehdyt maalit alkukaudella ovat jakautuneet todella tasaisesti, sillä viidestä maalista jokaisen on tehnyt eri pelaaja.

Edellisessä ottelussaan perjantaina juuri HIFK:n 1-0 kaatanut RoPS sai ottelussa pisteiden lisäksi myös muuta iloittavaa. Viime vuoden hopeajoukkueen takuumies Antonio Reguero palasi joukkueen maalille oltuaan sivussa koko alkukauden. Samaten kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa sai vuoden 2015 maalikuningas Aleksandr Kokko.

Inter puolestaan ei pelannut loppuviikosta, vaan joukkueen edellinen ottelu on 4-1-lukemiin päättynyt HJK-murskaus viime viikon maanantailta. Veikkausliigan huhtikuun kuukauden pelaajaksi valittu Filip Valencic jäi tuossa ottelussa maaleitta, mutta syötti maalitilinsä avanneen Timo Furuholmin maaleista toisen. Maalitilinsä tämän kauden osalta avasivat myös Daniel Kamy ja RoPS:sta paluun Interiin tehnyt Juuso Hämäläinen, joka ei kolmella RoPS-kaudellaan onnistunut kertaakaan maalinteossa.

Interin ja RoPS:n kohtaamiset Turussa ovat olleet historiallisesti varsin yksipuolisia. RoPS on onnistunut 19 Veikkausliigan keskinäisestä ottelusta onnistunut voittamaan vain yhden, kun Interillä voittoja on 12. Viime vuodet ovat kuitenkin tasoittaneet tilastoja, sillä viimeisten kolmen kauden ajalta molemmilla on yksi voitto Turussa. Viime kauden kohtaamisista Turussa molemmat päättyivät tasalukemiin. Sen sijaan Rovaniemellä pelatun ottelun Inter onnistui voittamaan Daniel Kamyn maalilla.

FC Interin valmentaja Jose Riveiro muistuttaa Toni Koskelan valmentaman RoPS:n olevan sarjakakkonen viime kaudelta.

– Ottelu RoPS:aa vastaan on meille suuri haaste. Kohtasimme hallitsevan mestarin viikko sitten ja nyt vieraaksemme tulee viime vuoden hopeamitalisti. Tietysti nyt kyseessä on eri kausi ja eri joukkue, mutta RoPS ei lopulta ole kovin erilainen. Koskela valmentaa edelleen joukkuetta ja se on tae siitä, että vastaan tulee erittäin vaikea vastustaja. Joukkueena heillä on kyky mukautua vastustajaan ja olosuhteisiin, joten tiedämme odottaa tasaista ottelua. Kuten yleensä, pienet yksityiskohdat ratkaisevat ja uskomme olevamme parempia noissa yksityiskohdissa. Joka tapauksessa kunnioitamme suuresti vastustajaamme, Riveiro kertoo.

Espanjalaisvalmentajan mukaan Interin joukkueen on mahdollista saada viime viikon HJK-voitosta oikeanlaista latausta myös huomisen otteluun.

– Taistelimme kovasti saadaksemme tuloksen HJK:n kaltaista joukkuetta vastaan. Erityisesti pelaamisen täällä kotikannattajien edessä täytyy auttaa joukkuetta ja tuoda meille lisänostetta. Joukkueen täytyy tuntea erityistä halua kukistaa RoPS ja halua tuntea taas samanlaisia tunteita kuin HJK-ottelun jälkeen. Tunnetta siitä, että olimme parempia kuin vastustaja ja ansaitsimme ne kolme pistettä. Se tunne on vielä tuoreena mielissämme ja meidän pitäisi saada sen tavoittelemisesta ylimääräistä latausta huomiselle, Riveiro muotoilee.

Interin vakuuttava HJK-voitto toi myös ikäviä uutisia Luciano Balbin jouduttua Faith Obilorin ruman taklauksen uhriksi. Röntgenkuvat paljastivat, ettei Balbin jalassa ole murtumaa, mutta takaisin harjoituksiin tai pelikentälle toistakymmentä tikkiä saanut argentiinalainen ei vielä pääse. Riveiron mukaan huomiselle on myös muutamia lyhytaikaisempia poissaolijoita.

– Poissaolijoita on huomenna tavallista enemmän. Uutena poissa on tietysti Luciano Balbi, jonka tikit poistetaan viikon päästä. Sen jälkeen hänen tilannettaan päästään arvioimaan uudelleen. Aleksi Paananen ja Albion Ademi eivät ole vielä valmiita palaamaan kokoonpanoon. Tämän lisäksi huomiselta puuttuvat myös Elias Mastokangas, Hanson Boakai ja Eero Tamminen, Riveiro luettelee.

Uutena pelaajana huomisen kokoonpanolistalle nousee reservijoukkueesta vuonna 2001 syntynyt keskikenttäpelaaja Mohammed al Bermanei.

 


VEIKKAUKSEN PITKÄVETO

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti(Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)


INTER TV

Puolustaja Juuso Hämäläinen ennakoi huomista RoPS-ottelua InterTV:n haastattelussa:

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit