Otteluennakko: FC Inter – IFK Mariehamn

 

FC Interin ja IFK Mariehamnin huominen kohtaaminen käynnistää Veikkausliigan viiden ottelukierroksen mittaisen mestaruussarjan. Huomenna, Turun päivänä, pelattava ottelu Veritas Stadionilla alkaa kello 17.00.

Kotijoukkue Inter lähtee Veikkausliigan mestaruussarjaan sarjan kärkipaikalta. Elokuun lopussa pelatun runkosarjan päätöskierroksen vierasvoitto Ilveksestä Timo Furuholmin maalilla nosti sinimustapaidat ykkössijalle ohi Ilveksen. Myös kakkospaikalle kiilannut KuPS on mestaruussarjan alkaessa kahden pisteen päässä Interistä.

Kahden viikon tauko otteluissa mahdollisti Interin pelaajille muutaman vapaapäivän edellisen ottelun jälkeen. Albion Ademi, Niko Markkula ja Elias Mastokangas ovat tauon aikana saaneet kunnian olla maajoukkuetehtävissä, kun taas useimmilla pelaajilla on ollut hyvä mahdollisuus palautua runkosarjan rasituksista. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan maajoukkuetauko on sujunut hyvin.

– Pelaajilla oli mahdollisuus unohtaa rutiinit parin päivän ajaksi ja sen jälkeen olemme harjoitelleet ja valmistautuneet jälleen kokonaisen viikon. Minun on pakko todeta, että pelaajien käytös ja suoritukset ovat olleet fantastisia näiden viime päivien aikana. Olemme täynnä energiaa ja itseluottamusta mestaruussarjaan lähdettäessä, Riveiro kuvailee.

IFK Mariehamn puolestaan varmisti paikkansa mestaruussarjassa vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella. Voittamalla FC Lahden ahvenanmaalaisjoukkue pysyi sekä Lahden että SJK:n edellä ja pääsi viimeisenä joukkueena mukaan kuuden parhaan kesken pelattavaan mestaruussarjaan. FC Lahtea vastaan IFK:lla oli peräti kolme rangaistuspotkua, joista vain keskimmäisen ampunut Amos Ekhalie sai tehtyä maalin.

Interin ja IFK Mariehamnin keskinäiset ottelut ovat tällä kaudella olleet tuloksellisesti Interille suotuisia. Inter voitti joukkueiden keskinäisen ottelun jo talvella Suomen Cupissa. Tämän lisäksi IFK on RoPS:n ja KPV:n ohella yksi vain kolmesta joukkueesta, jonka Inter voitti molemmissa kohtaamisissa Veikkausliigassa. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan menneiden tulosten ei saa kuitenkaan antaa hämätä.

– Sanoin jo ennen kauden alkua IFK Mariehamnin olevan yksi sarjan parhaista joukkueista. Heidän organisoitumisensa on tasokasta, heillä on hyvä valmennus ja pelaajien taso korkea. Minusta he ovat yksi niistä joukkueista, jotka eivät eri syistä saaneet runkosarjassa monissa peleissä ansaitsemaansa.

– Olemme tosiaan voittaneet heidät kaikissa kolmessa kohtaamisessa, mutta kaikki ottelut ovat olleet kovia ja tasaisia. He varmistivat mestaruussarjan paikkansa viimeisinä, mutta toisaalta he ovat parantaneet tuloksiaan viime otteluissa ja tulevat otteluun hyvässä vireessä. Kunnioituksemme IFK:ta kohtaan on suuri ja tämä saattaa olla jopa mestaruussarjan vaikein ottelu meille, Riveiro arvioi.

Inter joutuu tulemaan ottelussa toimeen ilman Alvaro Munizia, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa. Sen sijaan koko muu pelaajarinki on Inter-valmennuksen käytettävissä.


LIPUT

Mestaruussarjan lippupaketit (40 €/kolme kotiottelua) sekä edullisemmat ennakkoliput myynnissä vielä tämän päivän ajan Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä. Pelipäivänä liput Ticketmasterista sekä stadionin lipunmyyntipisteestä alkaen tuntia ennen ottelua.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga.


INTER TV

Puolustaja Arttu Hoskonen ennakoi huomista IFK Mariehamn -ottelua InterTV:n haastattelussa:

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit