Kauden toinen kotiottelu pelataan Veritas Stadionilla maanantaina. (Kuva: Tero Wester)

 

Huominen Veikkausliigan ottelu tuo hallitsevan mestarin HJK:n FC Interin vieraaksi Veritas Stadionille. Ottelu alkaa maanantaipelille tuttuun tapaan kello 18.30.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kertaalleen. Kauden avausottelussa Telia 5G Areenalla HJK vei pidemmän korren Evans Mensahin maaleilla lukemin 2-1. HJK voitti myös kauden toisen kotiottelunsa, mutta on sen jälkeen joutunut tyytymään tasapelipisteeseen kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Viimeksi tiistaina Helsingin paikallispeli HIFK:ta vastaan päättyi 1-1 -tasalukemiin.

HJK on viimeisen kymmenen vuoden aikana voittanut peräti kahdeksan Veikkausliigan mestaruutta, mutta Turussa joukkueet ovat viime vuosina olleet varsin tasaväkisiä. Viimeisen viiden vuoden kahdeksasta kohtaamisesta Veritas Stadionilla molemmat ovat voittaneet kahdesti ja neljä kertaa peli on päättynyt pistejakoon. Myös maaliero näistä otteluista on tasan 13-13.

Vajaa kuukausi sitten pelattu Interin ja HJK:n kohtaaminen on vielä hyvin Interin päävalmentaja José Riveiron muistissa. Tuolloin ottelu päättyi siis HJK:n voittoon, mutta espanjalaisvalmentaja ei halua puhua huomisesta ottelusta mahdollisuutena revanssiin, sillä hänen mukaansa vastustajaa olennaisempaa on oman esityksen parantaminen.

– Tässä ei ole kysymys vastustajasta. Emme olleet kuukausi sitten Helsingissä pelatussa ottelussa tyytyväisiä omaan suoritukseemme, joten nyt meillä on mahdollisuus näyttää pystyvämme parempaan HJK:n kaltaista joukkuetta vastaan. Erityisesti kyse on meistä itsestämme ja siitä, että annamme itsellemme mahdollisuuden kolmeen pisteeseen, Riveiro painottaa.

Interin alkukausi on ollut vierasottelupainotteinen, sillä ensimmäisten viiden kierroksen otteluista peräti neljä on pelattu vieraskentällä. Viimeksi torstaina joukkue kohtasi Hongan Tapiolan Urheilupuistossa. Kotijoukkueen 3-2 -voittolukemiin päättynyt ottelu on Riveiron mukaan tuonut omanlaisensa latauksen Interin valmistautumiseen.

– Olemme edelleen hieman vihaisia siitä, miten hävisimme pelin ja pisteet. Olemme kiukkuisia, mutta samaan aikaan nälkäisiä kilpailemaan jälleen ja pelaamaan sillä tavoin, että ansaitsemme voittaa. Erityisesti nyt, kun pääsemme jälleen pelaamaan kannattajiemme edessä, Riveiro lisää.

Pelillisesti Riveiro näkee Interin olleen jo edellisessä ottelussa hyvässä tilanteessa ja pystyneen kamppailemaan tasapäisesti Hongan kanssa. Riveiron mukaan myös joukkueen puolustaminen toimi kohtuullisen hyvin varsinaisen pelaamisen osalta.

– Kuten sanottua, olemme kuitenkin pettyneitä ja vihaisia kolmen maalin päästämiseen erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista. Niiden avulla Honka sai lopulta valtavan hyödyn. Mielestäni Honka yhdessä Ilveksen kanssa on pelannut alkukaudesta parhaalla itseluottamuksella ja pystyimme täysin kilpailemaan heidän tasollaan liki joka asiassa. Emme kuitenkaan erikoistilanteissa, Riveiro manaa.

Edellinen ottelu toi myös uuden nimen Interin lyhyenä pysyneelle poissaolijoiden listalle, sillä Honka-ottelun kesken jättänyt Aleksi Paananen joutuu jäämään sivuun huomisesta ottelusta. Riveiron mukaan Albion Ademi on Paanasen ohella ainoa varma poissaolija huomisen kokoonpanoa valittaessa.

– Albion ja Aleksi ovat ulkona huomisesta pelistä. Eero Tamminen on ollut pari päivää kipeänä, mutta hänkin on palannut jo harjoituksiin, Riveiro luettelee pelaajatilanteesta.


VEIKKAUKSEN PITKÄVETO

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti(Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)


INTER TV

Hyökkääjä Filip Valencic ennakoi huomista HJK-ottelua InterTV:n haastattelussa:

Sivu päivitetty 07.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit