Otteluennakko: FC Inter – FC Honka

 

Veikkausliigan loppuhuipennus on jo käsillä ja FC Inter pelaa liigakauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa huomenna. Veritas Stadionilla kello 17.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu espoolainen FC Honka.

Ennakkoasetelmat

Veikkausliigan edellinen kierros tasoitti sarjan kärkipäätä ja nyt vahvimmat mestariehdokkaat KuPS, Inter ja Ilves ovat vain kolmen pisteen päässä toisistaan. Inter menetti sarjan ykkössijan pisteellä edelle menneelle KuPS:lle. Toisaalta sekä KuPS:n että Interin kannalta tilanne on edelleen selkeä: voittamalla kaikki kolme jäljellä olevaa ottelua on Veikkausliigan mestari.

Oman mausteensa mestaruus- ja mitalikamppailuun tuovat Ilves ja Honka. Molemmat tarttuivat kenties viimeisiin oljenkorsiinsa ja viime kierroksen voitolla Ilves on jälleen tukevasti mukana mestaruustaistossa ja Interin huominen vastustaja Honka puolestaan on vain kolmen pisteen päässä mitalisijasta.

Edelliset ottelut ja päävalmentajan kommentit

Interin ja Hongan edellinen keskinäinen ottelu pelattiin Veritas Stadionilla heinäkuun 21. päivänä. Europelirasituksesta juuri toipumassa ollut Inter pystyi silloin kaatamaan Hongan 3-1 Elias Mastokankaan, Filip Valencicin ja Timo Furuholmin maaleilla. Interin päävalmentaja Jose Riveiro muistaa edellisen kohtaamisen erityisesti Interin vahvasta taistelusta, vaikka joukkue olikin väsynyt edellisen ottelun takia.

– Vaikka olimme silloin melko väsyneitä, joukkueen esitys oli silloin todella hyvä niin keskittymisen, suoritusten kuin kaikkensa antamisenkin osalta. Ja niin se täytyy tehdä nytkin, vaikka meillä on takanamme pettymykseen päättynyt Ilves-ottelu. Nyt meillä on uusi mahdollisuus, sillä kaikki on edelleen omissa käsissämme. Huomenna meidän täytyy kuitenkin pelata paljon suuremmalla sydämellä ja intohimolla kuin Tampereen ottelussa. Edellisessä Honka-kohtaamisessa teimme sen, koska olimme niin väsyneitä, mutta nyt meidän on löydettävä sama tunne uudelleen, valmentaja vaatii.

Haastavista asetelmista mestaruussarjan viiteen otteluun lähtenyt Honka on kaatanut nyt peräkkäisissä otteluissa Ilveksen ja HJK:n. Näiden voittojen avulla Honka on ilmoittautunut tosissaan kilpaan mitaleista ja teoriassa espoolaiset voisivat voittaa jopa mestaruuden. Se vaatisi kuitenkin runsasta ristiinpelaamista nykyiseltä kärkikolmikolta ja täysiä pistepotteja Hongalta. Riveiron mukaan vastustaja on silti pohjimmiltaan sama joukkue kuin aikaisemminkin.

– Honka on edelleen suunnilleen sama Honka kuin alkukaudesta. Kentällä on samat pelaajat, vaikka he hankkivatkin monta pelaajaa siirtoikkunan loppuvaiheilla. Honka on pallon kanssa erittäin hyvä joukkue ja yksi liigan parhaista hyökkäyspäässä. He voivat parhaana päivänään dominoida, mutta tunnemme myös heidän heikkoutensa. Yritämme joka tapauksessa olla ajattelematta liikaa vastustajaa ja keskittyä itseemme. Meidän on luotettava omaan tekemiseemme ja niihin asioihin, joita kentällä teemme, Riveiro muistuttaa.

Interin osalta edellinen ottelu puolestaan katkaisi neljän pelin mittaisen voittoputken. Ilves onnistui tekemään ottelun ainoan maalin aivan pelin lopussa. Ennen Ilves-ottelua pelatuista yhdeksästä liigaottelusta Inter oli voittanut peräti kahdeksan. Riveiro haluaa joukkueen huonon esityksen jälkeen nähdä kentällä jälleen sen todellisen Interin.

– Meidän on jälleen oltava omia itsejämme. Tampereella pelannut Inter ei ollut lähelläkään sitä versiota Interistä, joka yritämme olla joka viikko. Se oli kuitenkin vain yksittäinen huono tulos, huono päivä ja huono esitys. Huomenna meidän täytyy näyttää, kuinka vahvoja voimme olla täysin keskittyneinä ja itseemme luottavina. Sellaisen Interin Honka saa vastaansa kentällä huomenna, Riveiro toteaa.

Kokoonpanotilanne

Terveystilanne Interin joukkueessa on säilynyt edelleen hyvänä ja koko joukkue, mukaan lukien edellisessä ottelussa kentältä vaihdettu Niko Markkula, on pelikunnossa huomisessa ottelussa. Ilves-ottelun seurauksena Interiltä puuttuu kuitenkin huomisen Honka-ottelusta kaksi pelaajaa. Sekä Aleksi Paanasella että Miro Tenholla korttitilit täyttyivät ja molemmat joutuvat kärsimään yhden ottelun pelikiellon.


LIPUT

Otteluliput edullisemmin ennakkoon vielä tämän päivän ajan Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä. Pelipäivänä liput Ticketmasterista sekä stadionin lipunmyyntipisteestä alkaen tuntia ennen ottelua.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga.


INTER TV

Elias Mastokangas ennakoi huomista FC Hongan kohtaamista InterTV:n haastattelussa:

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit