Otteluennakko: FC Inter – FC Haka 9.5.2021

(Kuva: Tero Wester)

FC Inter kohtaa äitienpäivänä FC Hakan

FC Inter yrittää palata pikaisella aikataululla voittojen tielle Veikkausliigassa, kun se kohtaa äitienpäivän ottelussa Turussa FC Hakan. Myös vierasjoukkue tulee otteluun tappio allaan, sillä se hävisi maanantain sarja-avauksessaan Helsingin IFK:lle maalein 2-0.

Alkuviikon tappio Lahdessa oli Interille harmillinen, sillä joukkue sai luotua tarvittavat maalipaikat kolmeen sarjapisteeseen, mutta ne jäivät hyödyntämättä. Keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen kertoo, että José Riveiron ryhmän ei tarvitse lähteä tekemään radikaaleja muutoksia tuohon otteluun verrattaessa.

– Meillä on ihan selkeät tavoitteet asetettu tälle kaudelle. Se vaatii sitä, että voitamme mahdollisimman paljon pelejä. Jokaista emme tietenkään voi voittaa, mutta varsinkin tässä meidän kotipelissä vain voitto kelpaa.

– Jos miettii Lahti-peliä, niin se oli pelillisesti ihan ok. Pelin luonne muuttuu, kun antaa huonolla alulla vastustajalle etulyöntiaseman. Vastustaja pystyy tällöin tiputtamaan prässitasoa, Paananen pohtii.

“Diegon” mukaan tappiotilanteessa takaa-ajoa häiritsee vielä tässä vaiheessa kevättä heikossa kunnossa olevat nurmikentät.

– Ne eivät ole vielä siinä kunnossa, että pystyisi ihan maksimaalisesti jauhamaan puolustuksia auki, kun kymmenen miestä tiputtaa pakan alas boksinsa eteen.

– Totta kai tässä vaiheessa kautta varmasti jokaisen joukkueen pelaamisessa on pientä hienosäätöä. Se tuo oman pienen jännityksensä ja vähän sitä hakemista, mutta ei mitään sen mullistavampaa.

Inter kohtasi Hakan alkuvuodesta Suomen Cupin lohkovaiheessa.

– Hallissa he prässäsivät ylhäältä. Se on avainasemassa nytkin, kuinka pystymme purkaamaan sen prässin, Paananen muistelee Interin 1-0 -voittoon päättynyttä peliä.

Hän uskoo, että kokonaisuudessaan koskilaisten ryhmä on viime kautta iskukykyisempi, jolloin Haka sijoittui sarjassa sijalle kymmenen. Inter vei viime kauden kummatkin keskinäiset ottelut nimiinsä kahdella maalilla.

– Haka on selkeästi löytänyt vähän ideaa, mitä he peliltään haluavat. Viime vuonna tuntui, että heidän pelinsä oli vähän sellaista irrallista. Tänä vuonna heillä on selkeä idea siitä, miten he haluavat pelata. Pelaajilla on ollut vuosi liigatasolla aikaa opetella pelisysteemi ja nyt tekeminen on paljon loogisempaa ja selkeämpää.

– Tämä varmasti auttaa heitä, mutta se ei vaikuta meidän suhtautumiseemme peliä kohtaan. Totta kai kunnioitamme vastustajaa, mutta keskitymme ennen kaikkea enemmän siihen omaan tekemiseemme, kokenut Paananen painottaa.

Sunnuntain ottelu alkaa Veritas Stadionilla klo 16.00. Inter ottaa yleisöä otteluun suurimman sallitun katsojamäärän, mikä on nykyisillä rajoituksilla kuusi (6) katsojaa. Nämä paikat on arvottu etukäteen Interin kausikorttilaisten kesken ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Muut näkevät ottelun tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelusta.

Katso ottelu Ruudusta

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit