Otteluennakko: FC Honka – FC Inter

 

Kahden peräkkäisen kotiottelun jälkeen Interin uuteen viikkoon kuuluu vuorostaan kaksi vierasottelua. Matkat ovat onneksi Veikkausliigan lyhimmästä päästä ja näistä ensimmäinen suuntautua Espooseen, missä Inter kohtaa huomenna Hongan. Ottelu Tapiolan Urheilupuistossa potkaistaan käyntiin keskiviikkona kello 18.30.

Kaudeksi 2018 uuden nousun Veikkausliigaan Esport Hongan nimellä tehnyt isäntäjoukkue on ollut Interille usein vaikea vastus. Vaikka Honka jäi viime vuonna sarjataulukossa Interin taakse, veivät espoolaiset voiton kaksi kertaa kolmesta kohtaamisesta. Interin ainoa voitto tuli päivälleen vuosi sitten, kun voittolukemiksi Veritas Stadionilla kirjattiin 3-1 Elias Mastokankaan, Filip Valencicin ja Timo Furuholmin maaleilla. Huomisen ottelua on Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan vaikea ennakoida.

– Meillä ei ole ollut hirveästi lepoaikaa ja vastustajalla vielä yksi päivä vähemmän. Siksi on vaikeaa sanoa, kumpi ottaa ohjat pelissä. Molemmille tulee varmasti hetkensä pelissä ja näemme taatusti tasaisen ottelun, aiemmin myös itse Hongassa valmentanut Riveiro arvelee.

Vesa Vasaran valmennuksessa neljättä kauttaan pelaavalle Hongalle kuluva kesä on ollut kaksijakoinen. Suomen Cupissa tie tyssäsi kotikentällä FC Lahdelle kärsittyyn tappioon ja Honka otti ensimmäisen liigavoittonsa vasta edellisellä kierroksella TPS:n isäntänä. Toisaalta kolmen tai neljän pelatun ottelun jälkeen Honka on KuPS:n ohella Veikkausliigan ainoa tappioton joukkue. Riveiron mukaan Honka luottaa joka tapauksessa omaan tapaansa pelata.

– Honka tykkää pitää palloa ja he ovat täynnä itseluottamusta hallitessaan peliä. Heillä on erittäin hyviä pelaajia tilanteenvaihtoihin ja he aiheuttavat jonkin verran uhkaa pystysyötöillään, Riveiro kuvailee huomisen vastustajaa.

Inter voitti edellisellä kierroksella Veikkausliigan ylivoimaisen mestarisuosikin HJK:n 1-0 ja Riveiro intoutui kehumaan joukkueensa esitystä vielä Ilveksestä otettua 5-1-voittoakin paremmaksi. Kauden kaikki kolme kotiotteluaan voittaneen Interin seuraavana haasteena on viedä erinomainen kotivire Veritas Stadionilta mukanaan vierasotteluihin. Espanjalaisvalmentaja ei kuitenkaan tee suurta eroa koti- ja vierasotteluiden välille.

– Meidän on vain lähdettävä otteluun samalla kunnianhimolla kuin kotikentällä ja useimmiten pystymme tekemään sen. Emme lähde hakemaan mitään tasapelejä, Riveiro tokaisee.

Interin pelaajatilanne on säilynyt melko muuttumattomana viime otteluissa, mutta tähän otteluun valmennus saa takaisin viime ottelusta puuttuneen Kevin Kouassivi-Benissanin. Kahdessa viime ottelussa saman avauskokoonpanon valinnut Riveiro ei paljasta vielä, onko muutoksia avausyksitoistikkoon luvassa ottelutahdin kiristyessä.

– Terveenä olevat ja joukkueen mukana harjoittelevat pelaajat ovat kyllä edelleen valmiita pelaamaan. Otteluohjelmaa katsoessa tuoreiden pelaajien tuominen avauskokoonpanoon vaikuttaisi tosin olevan järkevää, mutta katsotaan nyt, Riveiro pohdiskelee.

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit