Mutumba uskoo Interin HJK-historian kaunistuvan maanantaina

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat nopeaan tahtiin, eli jo maanantaina, kun joukkue matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi. Joukkueiden välinen ottelu alkaa Finnair Stadiumilla kello 18.30.

Vaikka Veikkausliigan otteluohjelmaa onkin välillä aivan aiheesta kritisoitukin, niin nyt Interin ruotsalaispelaaja Martin Mutumbalta tulee tässä vaiheessa myös risujen tilalta ruusuja otteluohjelmalle.

-Ottelu ohjelma on jälleen ollut vähän ihmeellinen, mutta nyt voin sanoa, että on erinomainen asia, että pelejä tulee nopeaan tahtiin. Meillä on nyt erinomainen mahdollisuus kuitata nopeasti IFK Mariehamnia vastaan kärsitty tappio, sanoo Mutumba.

Interin historia HJK:n vieraana ei ole mitenkään mairitteleva. Sinimustien edellinen voitto HJK:sta vieraskentältä on vuodelta 2004. Viime vuonna takkiin tuli peräti 5-0. Synkästä historiasta huolimatta Mutumba uskoo Interin mahdollisuuksiin Helsingissä.

-HJK ei ole parhaassa mahdollisessa iskussa tällä hetkellä. Meidän peli IFK-tappioista huolimatta on ollut mukavasti paketissa, joten uskoisin meillä olevan hyvät mahdollisuudet kaunistaa joukkueiden välistä tilastoa.

-Voittaaksemme meidän pitää molemmat jaksot pelillisesti samalla tasolla IFK-ottelun toisen jakson kanssa, niin meillä on voiton avaimet käsissämme, uskoo Mutumba.

Interin maanantainen vastustaja HJK ei ole esiintynyt tällä kaudella ennakko kaavailujen mukaisesti. Tappiota joukkue on kärsinyt vain neljä, mutta tasapelejä joukkue on pelannut peräti 12.

Myös Mutumba on pannut merkille HJK:n heikosti sujuneen kauden. Joukkue on hänen mukaansa paininut Interille kauden edetessä tutuksi tulleiden tehottomuus ongelmien kanssa.

-HJK on laadukas joukkue, jossa on paljon erinomaisia pelaajia. He ovat kyllä pelanneet hyvin, mutta maalin edessä joukkue on ollut tehoton. Yksi syy voi myös olla se, että heillä on paljon uusia pelaajia, eikä joukkue ole vielä hitsautunut yhtenäiseksi, pohtii tällä kaudella maalinteossa neljästi onnistunut Mutumba.