Mikael Almén vieraili Veikkausliiga-podcastissa

(Kuva: Tara Jaakkola)

 

Mikael Almén vieraili Veikkausliiga-podcastissa kahden ottelun viikon keskellä. 23-vuotias puolustaja kertaa podcastin uusimmassa jaksossa muun muassa Interin kulunutta kautta, joukkueen tunnelmia kahden vierasvoiton jälkeen sekä avaa mietteitään ennen sunnuntain ottelua Honkaa vastaan. 

Inter on voittanut kaksi edellistä ottelua vieraissa ja päästänyt omiin vain yhden maalin. Sitä ennen joukkue ei onnistunut saamaan täyttä pistesaalista viiteen otteluun.

– Ennen  MIFK-peliä meillä oli vähän huonompia pelejä alla siinä. Ei oltu oikein saatu pisteitä, niin se oli aika tärkeä voitto. Sen jälkeen on ollut hyvä fiilis joukkueessa, luottavainen fiilis ja ollaan tiedetty, että tarvitaan pisteitä. Ollaan menetetty vähän liian helppoja pisteitä paljon. Ei olla pelattu vieraissa niin hyvin. Nyt on ollut tärkeitä nämä kaksi edellistä vieraspeliä. Niistä ollaan saatu hyvät tulokset ja tästä on hyvä jatkaa, Mikael kertoo.

Almén on pelannut Interin Veikkausliigan otteluissa kaikki tarjolla olleet minuutit, mutta puolustaja ei ota stressiä miettimällä asiaa sen kummemmin.

 – En sitä (täysiä minuutteja) ihan hirveästi ole miettinyt. Aina välillä ehkä tullut vastaan, kun on katsonut vaikka jotain tulospalvelua taikka tällaista, niin on tullut että aijaa, mä olen pelannut kaikki, mutta ei sitä silleen tule oikeastaan mietittyä. Niin kuin sanoin jossain, että pelataan peli kerrallaan, niin turhaan sitä on alkaa stressaan. Mutta onhan se kiva pelata ja kiva, että löytyy luottoa, kun siitä nauttii.

Ilveksestä tälle kaudelle Interiin siirtynyt puolustaja kertoo roolinsa olleen aina samantapainen puolustuslinjassa.

– Saan aika paljon keskittyä siihen pallolliseen pelaamiseen ja pelin avaamiseen. Tykkään siitä tosi paljon, että saa olla paljon pallossa ja avata peliä. Se sopii mulle hyvin.

– Sanoisin, että roolini on ollut tosi pitkään sellainen, jo Ilveksessäkin. Olen pystynyt hyödyntämään juuri omia vahvuuksia ja kyllä sitä on aina otettu huomioon, mutta ehkä nyt vielä tullut enempi esille.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss oli Alménille tuttu jo entuudestaan juurikin Ilveksestä. Almén kertoo Jallun olleen iso syy Interiin siirtymisessään.

– Suoraan sanottuna sillä oli iso merkitys. Olisiko ollut joskus viime loppuvuoden puolella kuullut siitä, tai Jallu sanoi mulle, että siitä tulee liigakoutsi. Ei sanonut silloin vielä joukkuetta, mutta olin heti silleen, että kuulostaa hyvältä. Pistetään harkintaan ja kyllä mä silloin jo tiesin, että Ilveksestä lähden ja jos siirryn Suomessa johonkin, niin se on sinne missä Jallu on. Kyllä sillä oli iso vaikutus.

– En oikein osaa sanoa, mutta mä tykkään siitä tosi paljon, kun on suorasanainen, eikä kiertele paljon siinä mitä sanoo. Mä tykkään siitä tosi paljon. Ainakin tietää, mitä pitää tehdä paremmin ja synkkaa hyvin. Olen tykännyt ihan päivästä yksi lähtien, Mikael kertoo mietteitään sinimustien päävalmentajasta.

Inter kohtaa sunnuntaina sarjataulukossa yhtä sijaa alempana olevan Hongan. Almén povaa ottelusta taisteluntahtoista tasaista vääntöä.

– Kyllä me ainakin pyritään aika rohkeita olemaan vaikka voisi luulla, että molemmat voisi ottaa vähän varovaisemmin, ettei ainakaan omissa soi. Mutta kyllä mä uskon, että molemmat lähtee ihan rohkeasti pelaamaan ja uskon, että tulee erittäin tasainen peli. Varmaan paljon kaksinkamppailuita ja kiihkeä matsi, Mikael pohtii.

 

Kuuntele Mikaelin haastattelu kokonaisuudessaan Suplasta.

 

Sivu päivitetty 02.05.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit