Mika Hemmilä vieraili ECA:n seminaarissa

FC Interin seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä Mika Hemmilä vieraili viime viikolla Roomassa ECA:n (European Club Association) seminaarissa esittelemässä seurayhteisön valmennusosaamisen kehittämisen mallia. 

European Club Association on järjestö, jossa on mukana lähes kaikki Euroopan suurseurat aina Manchester Unitedista ja Bayern Münchenistä AS Romaan ja Espanjan suurseuroihin.

-Olin seminaarissa esittelemässä meidän valmennusosaamisen kehittämisen mallia ja meidän toimintaympäristöä, joka on erilainen verrattuna esimerkiksi Euroopan huippuseuroihin. Tekemämme yhteistyö Palloliiton kanssa herätti paljon kiinnostusta muissa seuroissa, joita olivat mm. Manchester City, Manchester United, AS Roma, Italian liitto ja FC Bayern München. Bayern München tekee hyvin samantyyppistä mitä mekin teemme, toki ilman Saksan liiton yhtä vahvaa tukea. Heidän kanssaan sovittiinkin että tutkitaan mahdollisuuksia yhteistyöhön, Hemmilä kertoo.

-Vaikka resurssit ja toimintaympäristöt on erilaisia, löytyi paljon yhteisiä haasteita valmentajien kehittämisessä. Jokainen on ratkaissut haasteita hieman eritavalla ja oli mielenkiintoista jakaa kokemuksia eri toimijoiden välillä, Hemmilä summaa vierailuaan.

Lue seminaarista ECA:n sivuilta tästä. 

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit