14.9. Mielen hyvinvointi – suorituksen tukipilari juniorivalmennuksessa -seminaari

InterAction, MIELI ry sekä Lasten ja nuorten liikunnan osaamiskeskus järjestävät yhdessä Mielen hyvinvointi – suorituksen tukipilari juniorivalmennuksessa –seminaarin Turun ammattikorkeakoulun tiloissa, EduCityssä (Joukahaisenkatu 7, 20520 Turku) Taidon portailla  14.9.2022 klo 18.00–21.00. Seminaariin kutsutaan kaikki lasten ja nuorten kanssa liikunnan ja urheilun parissa toimivat valmentajat, muut sidoshenkilöt sekä asiasta kiinnostuneet.

Inter tekee yhteistyötä MIELI ry:n kanssa ja haluaa yhteistyön avulla tarjota kaikille urheiluseuroille ja lasten liikunnan parissa työskenteleville uusia työkaluja käytettäväksi päivittäiseen vuoropuheluun sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoihin. Syyskuussa järjestettävä yhteistyön mahdollistama seminaari on maksuton ja avoin kaikille.

Seminaarissa käsitellään lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin vaikutusta suorittamiseen ja tarjotaan toimihenkilöille keinoja lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Seminaarissa puhumassa ovat InterActionin edustaja Eero Lehtinen, urheilupsykologian konsultti Esa Aalto ja Lasten ja nuorten liikunnan osaamiskeskuksen puolesta Liikkuva – ja toimintakykyinen lapsi ja nuori – tutkimusryhmän vetäjä Niina Katajapuu. MIELI ry:n edustajina paikalla puhumassa ovat Nuori mieli urheilussa -hankkeen asiantuntijat Joni Reijo ja Katri Lilja.

InterAction on FC Interin toimintaa uudistava laaja ohjelmakokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää ja nostaa seuran yhteisöllistä toimintaa lasten ja nuorten keskuudessa sen kulmakiveksi ja tavaramerkiksi. InterActionin neljä peruspilaria ovat nuoret, koulutus, tulevaisuus ja vastuullisuus. Uudistukset näkyvät ja tuntuvat ennen kaikkea seuran sisäisessä toiminnassa, josta hyötyy koko ympäröivä yhteiskunta.

Nuori mieli urheilussa -hankkeen tavoitteena on tukea ja vahvistaa urheilun parissa toimivien valmentajien sekä taustahenkilöiden osaamista ja mahdollisuuksia tukea nuorten urheilijoiden mielenterveyden kehitystä. Hankkeen ensisijainen kohderyhmä on 10–15-vuotiaiden parissa toimivat valmentajat. Heidän kauttaan pystytään vaikuttamaan lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin. Hankkeella halutaan edistää harrastusympäristöjä, jotka tukevat lasten ja nuorten mielen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Hankkeessa on julkaistu kaksi verkkokurssia valmentajille, joista valmentaja saa konkreettisia työkaluja valmentamiseen.

Lasten ja nuorten liikunnan osaamiskeskus on Turun alueen toimijoiden perustama kokonaisuus, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten liikkumista, hyvinvointia ja osallisuutta merkittävästi. Toiminnalla halutaan kehittää liikunnan, urheilun ja valmennuksen osaamista. Osaamiskeskus haluaa kehitystyöllään kannustaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mieleisen tavan liikkua.

Seminaarissa pääset kuulemaan InterActionin toiminnasta, ja tutustumaan niin MIELI ry:n Nuori mieli urheilussa -sisältöihin kuin myös Lasten ja nuorten liikunnan osaamiskeskukseen tarkemmin, sekä kuulemaan mielen hyvinvoinnin vaikutuksista nuorten suorittamiseen. Näiden lisäksi koulutusseminaarissa käsitellään, miten voit ottaa käyttöön Nuori mieli urheilussa -toimintatavat.

 

Katso seminaaritallenteet alla olevasta soittolistasta:

Esiintyjien materiaalit ladattavissa täältä.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit