Lauantain kotiottelussa juhlitaan seurapäivää

FC Inter saa tulevana lauantaina vieraakseen FC Lahden Veikkausliigan runkosarjan ottelussa. Samalla ottelussa juhlitaan Interin seurapäivää ja tutustutaan paremmin Interin tyttöjoukkueiden toimintaan. 

FC Inter on perustettu vuonna 1990, ja seura on lyhyessä ajassa luonut korkeatasoiset puitteet huippujalkapallon kehittämiselle Varsinais-Suomessa. Inter-perheeseen kuuluu edustusjoukkueen lisäksi noin 500 junioria perheineen sekä lukuisia vapaaehtoisia, kannattajia ja yhteistyökumppaneita. Interin tavoitteena on olla nyt ja tulevaisuudessa yksi laadullisesti Suomen johtavia junioriseuroja. Seurassa pidetään huolta ja välitetään jokaisesta pelaajasta. Interissä jokainen saa harrastaa jalkapalloa omalla tasollaan aikuisikään asti, ja Inter laajentaa toimintaansa tyttö- ja naisjoukkueisiin ikäluokka kerrallaan.

Interin ensimmäinen tyttöjoukkue aloitti toimintansa loppuvuodesta 2021. Moni pelaaja löysi tiensä ensimmäiseen tyttöjoukkueeseen Interin eskarifutiksen ja tyttöfutiskerhon kautta. Eskarifutis ja tyttöfutiskerho ovat edelleen käynnissä, ja hyviä väyliä joukkuetoimintaan siirtyessä. Ensimmäiset naispuoliset valmentajat aloittivat Interin joukkuetoiminnassa kaudella 2021. Tällä hetkellä Interin joukkueissa toimii kymmenkunta naisvalmentajaa ja -ohjaajaa.

Interin kehittämistyö tyttöpuolella on Suomen Palloliiton strategian mukaista. Palloliiton visiona on, että jalkapallosta tulee suosituin harrastus tytöille ja naisille vuoteen 2027 mennessä. Syyskuun 2022 tilastojen mukaan Suomen jalkapallon noin 141 000 lisenssipelaajasta tyttöjä ja naisia oli 26 %.

Interissä käynnistettiin viime kaudella Rapinoe pelaa pian meillä! -niminen kaksivuotinen hanke, jolla tähdätään siihen, että tulevaisuudessa tyttötoiminta nousee seurassa vähintään samalle tasolle kuin poikien jalkapallotoiminta. Syksyllä 2022 perustettiin myös Interin naisten harrastejoukkue, joka saavutti heti suuren suosion harrastajien keskuudessa. Interissä harrastaa tällä hetkellä reilu 80 pelaajaa tyttöjen ja naisten joukkueissa, sekä perhe- ja eskarifutiksessa. Uudet harrastajat ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Lauantaina Inter – Lahti -ottelussa juhlitaan koko seuran voimin sinimustia värejä, ja koko Inter-perhe on kutsuttu paikalle.

Nähdään stadionilla!

 

FC Inter – FC Lahti lauantaina 26.8. klo 15.00 Veritas Stadionilla.

Osta liput tästä.

 

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit