Kolmonen: Interin reservit pelaa isoista pisteistä tulevissa peleissä


Länsi-Suomen Kolmosta on pelaamatta kymmenen kierrosta, joten maksimisuorituksella saatavana on vielä 30 pistettä. Sarjassa viiden joukkueen kärki on kahden pisteen sisällä. Joku joukkueista Peimari Utd, Masku, PIF, FC Inter tai FC Åland noussee kauden päättäjäisiksi ensi kauden kakkoseen.

FC Inter pelaa tällä hetkellä kärkisijojen osalta hyvin tärkeitä pelejä. Edellisellä kierroksella Inter tasasi pisteet kotikentällä FC Ålandin kanssa, ottelussa jota Inter hienokseltaan hallitsi. Seuraavat kaksi peliä pelataan sarjakolmosta, PIF, ja sarjakakkosta, Masku, vastaan. Otteluita voi syystä kutsua kuuden pisteen otteluiksi.

Tulevana perjantaina Inter matkaa naapurikaupunkiin Paraisille, PIF:n isännöimään otteluun. Interillä on koossa 31 pistettä maalieron ollessa 45-22. Piffenin saldo kauden otteluista on 32 pistettä ja maaliero on 31-14. Kuuteentoista kierrokseen mahtuu ainoastaan kaksi tappiopeliä. Edellisellä kierroksella PIF vieraili Somerolla murskaten SoVon 2-7. Maalitykki Gesim Vocan puututtua kokoonpanosta kesätauon jälkeen, on puolestaan Joonas Manzo yltynyt hurjaan maalivireeseen. Somerolla Manzo iski neljä maalia.

Kesäkuun alussa Inter ja PIF iskivät yhteen Kupittaalla. Tuolloin ottelu päättyi 1-1, Hanson Boakain vietyä Interin johtoon ja Gesim Vocan tasoitettua ennen taukoa. Kentällä nähtiin kaksi erityylistä joukkuetta. Inter pyrki pelaamaan nopeaa lyhytsyöttöpeliä maata pitkin, PIF:n avatessa peliään pitkillä palloilla pitäen palloa paljon ilmassa. Inter oli tuossa ottelussa pettyneempi lopputulokseen.

Valmentaja Erol Ates odottaa perjantain pelistä kovaa. Henkisellä tasolla pelistä tulee kova sillä joukkue saattaa luoda itselleen paineita tiedostaessaan tuloksen arvon ja tärkeyden. Samalla hän muistuttaa kevätkierroksen ottelusta, jossa Inter oli hallitseva eikä joukkueella ollut hätää, mutta tasapeliin oli tyytyminen.

– Luotetaan omaan pelitapaan niin meillä ei ole hätää, mutta jos peli ei henkisesti rullaa niin meille tulee vaikeaa, Erol Ates sanailee.

Inter saa hyvän kokoonpanon perjantaiksi. Runko on kasassa, edustuksesta ei liene kukaan mukana. Toisaalta Interissä on imua ja joukkueeseen on liittynyt uusia nuoria mutta kokeneita pelaajia. Joona Jussila ja Ilmari Heinonen, joilla on kokemusta kakkosen tasolta, ovat KaaPo-vuosien jälkeen liittyneet Interin reserveihin. Uutena nimenä mukana on myös Bujar Ahmeti. Tämän lisäksi vielä parin pelaajan kanssa asiat ovat auki.

– Annetaan pallon pyöriä ja luotetaan omaan tekemiseen. Tämän lisäksi ollaan kärsivällisiä. Näillä mennään, Erol Ates hymyilee.

Ottelu pelataan perjantaina 9.8. kello 18.30 alkaen Paraisilla, Pajbackan nurmella.

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit