Kolmonen: Inter ja Peimari United päätyivät pistejakoon

(Kuva: Risto Nummela)

FC Interin reservijoukkue ja Peimari United tasasivat pisteet 1-1 (1-1) tuloksella tärkeässä Kolmosen kärkipelissä. Ottelu tarjosi kahden maalin lisäksi runsaasti jännitystä, tunnetta niin kentällä kuin katsomossa ja tavallista enemmän nokkapokkaa. Ottelussa pelattiin molemmat jaksot huomioiden jopa 14 minuuttia lisäaikaa.

Ottelun alku oli Interin kannalta yllättävän haparoivaa. Heti alkajaisiksi puolustuspäässä tapahtui hermostuneita harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä. Tilanteista ei syntynyt vaaranpaikkoja, mutta puolustukselle tuli huomattavasti ylimääräistä paikkailtavaa.

Ottelun maalinteon aloitti vieraileva Peimari United. Joukkue sai kulmapotkun oikealta ja kulman jälkitilanteessa miesvartionti petti. Jackson Mendes unohtui vapaaksi ja hän pystyi lähietäisyydeltä sohimaan numeroiksi 0-1, kun pelikellossa oli ehtinyt kulua 16 minuuttia.

-Peimarin maali syntyi harmittavalla tavalla. Erikoistilanteessa meille sattui merkkausvirhe ja vastustaja rokotti heti, päävalmentaja Erol Ates surkutteli takaiskumaalia.

Tappioasemassa Interin peli parani paranemistaan ja painopistettä saatiin siirrettyä sinimustille tyypillisellä lyhytsyöttöpelillä vieraiden päätyyn. Kokeneen Leroy Malukan pallonhallinta oli upeaa, kärjessä Joona Järvistö nopeudellaan ja Jasper Yrjas röyhkeydellään olivat vieraille vaikeita pideltäviä. Järvistö pääsi puolen tunnin tietämillä läheltä pyssyttämään suoraan Yrjasin syötöstä, mutta vieraiden veräjänvartija Gerson Lima venyi ilmiömäiseen refleksitorjuntaan.

39. minuutilla nähtiin vihdoin tasoitus. Inter sai hässäkänpoikasen aikaiseksi Peimarin maalille ja tilanteen päätteeksi Jan Heinonen kauhoi pallon läheltä verkon perukoille numeroiksi 1-1.

-Tänään teimme yhden maalin, vaikka meillä oli useita hyviä paikkoja. Meidän viimeistelystämme puuttuu tietty kliinisyys, Erol Ates selitti maalinteon vaikeutta.

Toisella jaksolla Inter oli ottelussa niskan päällä. Jakso ei kauan vanhentunut, kun Jasper Yrjas laukoi oikealta etutolppaan. Useita läheltä piti -tilanteita saatiin aikaiseksi, mutta peimarilaisten Gerson Lima hoiti työnsä hyvin. Peimari sai toisella puoliajalla kaksi hyvää laukausta, joissa Onni Sillanpää joutui venymään parhaimpaansa.

Kun ottelua oli jäljellä viitisentoista minuuttia, Inter sai Joona Järvistön puskulla pallon toistamiseen maaliin, mutta osuma hylättiin Järvistön ja Liman törmätessä tilanteessa toisiinsa.

Ottelu päättyi lopulta 1-1, vaikka Inter haki vimmatusti voitto-osumaa. Tulos tietää sitä, että Inter on yhä sarjan voittotaistelussa mukana, tilanne muuttui vain hieman hankalammaksi. Nyt ei enää oma tekeminen riitä, vaan tarvitaan hieman apuja muista otteluista. Seuraavassa ottelussa lauantaina sarjajohtaja FC Åland on pakko kaataa, se on ensimmäinen kanto kaskessa.

-Pojat tekivät hyvää työtä tänään ja me pelasimme hyvän ottelun. Oikeastaan meillä ei ollut mitään hätää, tulos vain olisi voinut olla parempi. Kaikki on vielä mahdollista ja nyt alamme valmistautua elintärkeään FC Åland otteluun, lauantai on aika pian, Erol Ates käänsi katseet tulevaan.

Interin reservijoukkueen seuraava ottelu pelataan jo tämän viikon lauantaina, kun vieraaksi Kupittaalle saapuu sarjakärki FC Åland.

FC Inter 2 – Peimari United 1-1 (1-1)
0-1 Jackson Mendes 16”
1-1 Jan Heinonen 39′