Kolmonen: FC Interin reservijoukkue kaatoi sarjajohtajan

(Kuva: Risto Nummela)

Lauantaina FC Interin reservijoukkue otti vastaan sarjajohtaja FC Ålandin Kolmosen kärkiottelussa. Ottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät. Säilyttääkseen mahdollisuutensa lohkovoittoon ja Kakkosen karsintapeleihin, oli Inter pakkovoiton edessä. Sinimusta kotijoukkue lunasti odotukset voittamalla numeroin 2-0 (0-0).

Ottelun alku oli kärkipelille tyypilliseen tapaan tunnusteleva ja osittain hermostunut. Sarjajohtaja FC Åland lähti peliin varovaisella taktiikalla. Vain kolme maalia yhteensä aikaisemmissa otteluissa päästänyt vierailija luotti tälläkin kerralla puolustuksensa pitävyyteen ja laski puolustuslinjansa varsin syvälle.

Ylempänä kenttäkoostumuksessa saarelaisilla oli pelotteina runsaasti liigakokemusta omaava Amos Ekhalie sekä sarjan maalitilastoa johtava Rezgar Amani. Inter onnistui pitämään tämän kaksikon kurissa sekä pallon hallussa, ollen avausjaksolla lievästi hallitsevampi osapuoli. Avauspuolikkaalla ei suurilla tilanteilla mässäilty ja jakson ehkä ratkaisevimmaksi tapahtumaksi muodostui Amos Ekhalien loukkaantuminen 40 minuutin kohdalla.

-Huomasimme nopeasti, että olemme kentällä parempia. Tämä toi mukanaan pientä hermoilua, joka näkyi harhasyöttöinä. Pojat halusivat antaa joukkueelle hyvää johtomaalin muodossa, mikä johti pieneen hätäilyyn, päävalmentaja Erol Ates ruoti ensimmäisen puoliajan tapahtumia.

Toinen puoliaika alkoi Interin hallinnalla ja FC Åland jatkoi puolustamalla syvältä. Kotijoukkue sai pelin painettua vieraiden boksin läheisyyteen, mutta väyliä maalintekoon oli vaikea löytää.

-Tauolla painotimme pukukopissa kärsivällisyyden merkitystä. Päätimme, että jatketaan siitä mihin Peimari-ottelussa jäimme. Pidetään pallosta huolta rauhassa eikä ruokita vastustajaa, vaan väsytetään heidät, Erol Ates selitti.

Kun aikansa yrittää, kiitos lopulta seisoo. Inter avasi maalitilinsä 60. peliminuutilla kulmapotkusta. Lähes identtisesti Peimari-otteluun verrattuna, Jan Heinonen oli kulmapotkun jälkitilanteessa ohjaamassa pallon maaliin.

-Tunnin verran Åland puolusti todella syvältä, mikä oli meille vaikeaa. Avausmaali pakotti vieraat nostamaan prässiään, mikä avasi meille lisää paikkoja, Ates iloitsi.

Inter jatkoi iloista pallonhallintaansa ja lähti voimalla hyökkäämään vastaan riistettyään pallon vieraiden hyökkäysyrityksistä.

Kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen Inter onnistui vastahyökkäyksessään. Jasper Yrjas pelattiin hyvään pystyjuoksuun, eikä hän hätäillyt ratkaisussaan, vaan katsoi oikean hetken laukaukselleen. Kun maalivahti lähti sivuttaisliikkeeseen, Jasper laukoi pallon varmasti maalin perukoille ja tulostaululle lukemiksi vaihtui 2-0.

Kahden maalin johtoasemassa Inter kontrolloi peliä varmasti. Vieraat alkoivat menettää uskoansa ja viimeistään maalinsylkijä Amanin tullessa vaihtoon oli luovuttamista aistittavissa. Ottelun loppuhetkillä FC Åland pystyi kaukolaukauksella osumaan ylärimaan, mutta sen suurempia maalipaikkoja ei vierasjoukkueella ottelussa ollut.

– Kiitos pojille maltista ja kärsivällisyydestä. Kahden maalin voitto vaikeasta vastustajasta ja lopulta meillä oli paikkoja useampaankin maalin. Tämä oli meiltä hyvä ehjä kokonaisuus, Erol Ates suitsutti joukkuettaan.

Sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta ja Inter on sarjassa kolmantena kaksi pistettä Peimarin ja yhden pisteen FC Ålandin perässä. Interin viimeiset vastustajat ovat sarjapaikastaan taisteleva Euran Pallo sekä varma putoaja Wolves. Ensi viikonloppuna kärkikaksikko pelaa Ahvenanmaalla keskinäisen pelin, jossa ratkeaa paljon. Viimeisellä kierroksella FC Åland vierailee Maskussa ja Peimari isännöi Euran Palloa. Inter ei voi muuta kuin yrittää kunnialla hoitaa kaksi viimeistä peliään ja samalla toivoa suotuisia tuloksia kärkikaksikon otteluista. Sitten nähdään mihin se riittää.

FC Inter 2 – FC Åland 2-0 (0-0)
1-0 Jan Heinonen 60′
2-0 Jasper Yrjas 70′