Kolmonen: Ahvenanmaalta vain piste tuomisina

Kuva: Risto Nummela

Interin reservijoukkue joutui tyytymään yhteen pisteeseen 3-3 (1 0) tasapeliin päättyneessä ottelussa FC Ålandia vastaan. Ottelun alusta kymmenisen minuuttia epävarmasti pelannut Inter oli jo saanut rivinsä kuntoon, kun ottelun 24. minuutilla vastahyökkäyksiin panostanut FC Åland siirtyi 1-0 johtoon. Interin pelaajat seurasivat katseillaan, kun FC Ålandin Jimmy Sundman hyppäsi ainoana keskitykseen pukaten pallon maaliin. Maalin jälkeen Inter oli kuitenkin huomattavasti parempi joukkue kentällä oikeastaan koko loppupelin ajan.

Toinen puoliaika ei kunnolla ehtinyt edes alkaa, kun Inter tasoitti ottelun tilanteeseen 1-1 Joona Järvistön maalilla. Ottelun yksi omituisuuksista nähtiin 63 pelatun minuutin jälkeen, kun erotuomari Daniel Melander tuomitsi kotijoukkueelle ilman rikettä rangaistuspotkun, josta FC Åland siirtyikin 2-1 johtoon Rezgar Amanin toimesta. Rangaistuspotkusta sisuuntuneena Inter tasoitti pelin Joona Järvistön toimesta pari minuuttia myöhemmin ja heti perään johtomaalin iski Mikke Louhela. Ottelun viimeinen maali nähtiin pelin viimeisellä sekunnilla ajassa 90+8 minuuttia. Interin valmentaja Erol Ates ihmettelikin pelin jälkeen tuomariston antamaa kahdeksan minuutin lisäaikaa.

FC Åland pelasi koko ottelun rumaa peliä ja tuomaristo sen valitettavasti salli. Valmentaja Atesin mielestä Inter oli parempi joukkue yli tunnin ajan ottelusta, eikä vastustajalla oikeastaan edes ollut paikkoja maalien tekemiseen.

– Olen todella ylpeä pelaajista ja tavasta, jolla joukkue pelasi. Jos jalkapallo olisi aina oikeudenmukaista, niin meidän olisi kuulunut voittaa tämä ottelu ainakin 5-0. Myös kärsimämme vääryydet, jotka tosin tällä hetkellä ottavat koville, ovat hyvää oppia nuorille pelaajillemme tulevaisuutta varten, Ates summaa.

Reservijoukkueen seuraava ottelu pelataan Maskussa 3.5.2019, sillä alkujaan 26.4.2019 suunniteltu kotipeli Piffeniä vastaan on siirretty pelattavaksi 4.6.2019.