Kesäkuun vapaaehtoinen: Henrik Siiskonen

 

FC Interin kuukauden vapaaehtoisten palkitsemiskampanjan kesäkuun palkittu on B3-joukkueen joukkueenjohtaja Henrik Siiskonen.

Hei! Kuka olet ja milloin liityit mukaan seuran toimintaan?

– Interin toimintaan tulin mukaan 2016, kun poika aloitti 05-ikäluokassa. Takana oli tuolloin pari vuotta Nappulaliigassa joukkueenjohtajana ja valmentajana. Ajattelin, että vapaaehtoistoiminta saisi tuossa kohdassa riittää. Taustalla oli lisäksi pidempi rupeama valmentajana ja rahastonhoitajana/jokapaikanhöylänä myös kamppailulajin parissa.

 Miksi päätit lähteä mukaan seuran vapaaehtoiseksi?

– Vapaaehtoistoimijaksi sitä kuitenkin ajauduin. Muistan istuneeni vanhempainpalaverissa, jossa silloinen rahastonhoitaja ilmoitti lopettavansa. Tilitiedot kiersivät kädestä toiseen ja ”musiikki lakkasi” kohdallani. Itselläni ei ollut suunnatonta vastustusta rahastonhoitajan hommaan, joten päätin ottaa homman kontolleni.

Mikä ja millainen on roolisi seuran vapaaehtoistoimijana?

– Nykyinen roolini on joukkueenjohtaja. Hoidan siis joukkueen käytännönjärjestelyt ja kaiken muun taustalla tapahtuvan selvittelyn. Itselläni on tavoitteena hoitaa asiat niin, että valmentaja saisi keskittyä mahdollisimman paljon valmentamiseen ja pelaajien ei tarvitse kuin harjoitella ja pelata.

Mikä vapaaehtoistyössä tai sinun roolissasi vapaaehtoisena on mielenkiintoisinta ja palkitsevinta?

– Vapaaehtoisena olemisessa palkitsevinta ja samalla mielenkiintoisinta on nähdä, miten oma tekeminen mahdollistaa pelaajien kehittymisen. Urheilun parissa muutenkin näkyy, miten ihmisen kehittyminen ei koskaan ole suoraviivaista ja miten paljon aikaa vaaditaan.

Minkä koet vapaaehtoistyössä/sinun roolissasi vapaaehtoisena haasteellisimmaksi?

– Haastavinta lienee ison joukon mielipiteiden kirjo ja siinä ristiaallokossa oleminen. Erityisesti ongelmien edessä voi vanhempien oma tunnepohjainen mielipide tulla voimallakin esiin. Usein voi edessä olla asioita, jotka eivät itsellekään ole mieluisia. Tässä kohdassa taustalla olevien syiden kommunikointi ei aina ole se helpoin asia. Tärkeintä kuitenkin on, että ryhmän pelaajat voivat harjoitella ja pelata mahdollisimman täysipainoisesti.

Mikä juuri sinun seurassasi on parasta?

– Harjoitusolosuhteet ovat meillä erinomaiset. Löytyy oma lämmitettävä kenttä ja junior gym. Palvelujen puolella psykologi, fysioterapeutti ja tietysti kaikissa asioissa auttava toimisto. Ja tietysti kaikki seuran pelaajat.

Mikä sinun oma suosikkijoukkueesi on?

– FC Inter B3. Yleisesti olen espanjalaisen jalkapallon ystävä ja seuraan Espanjan sarjoja aina kun voin.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää seuran jäsenille ja muille vapaaehtoisille?

– Oikeastaan haluaisin lähettää viestin vanhemmille. Tukekaa aktiivisesti omaa pelaajaa ja käykää katsomassa pelejä. Oma junnu saattaa mutista, että ”on noloa…”, mutta piiloutukaa vaikka puun taakse katsomaan. Junnuaika menee nopeasti ohi ja kotisohvalla missaa monia hienoja hetkiä.

Lämpimät kiitokset Henrikille korvaamattoman tärkeästä työstäsi koko seuran puolesta!


Henrikiä äänestäneiden perusteluja:

“Hessu on ollut aktiivinen 05-ikäluokan harrasteryhmissä jo vuosia ja jatkaa sitä nyt B3-joukkueessa. Hän tarttuu tehtäviin ja tarjoaa apuaan, kun näkee sitä tarvittavan. Perinteinen seurayhteisön tarvitsema jokapaikanhöylä siis :)”

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit