Källman, Hyvärinen ja Lehtisalo maajoukkueiden matkaan

FC Interillä on vahva edustus maaliskuun maaotteluissa. Maalitykki Benjamin Källman sai kutsun miesten A-maajoukkueeseen, Juho Hyvärinen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen ja Otto Lehtisalo alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Huuhkajat kohtaa leirillään harjoitusotteluissa Islannin 26.3. ja Slovakian 29.3. Espanjan Murciassa.

Pikkuhuuhkajilla on edessään 29.3. EM-karsintaottelu Kroatiaa vastaan. Ryhmä virittelee iskukykyään sitä ennen harjoitusottelussa tulevien kisojen isäntämaa Romaniaa vastaan 25.3.

Hyvää nousua talven aikana Interin edustusjoukkueeseen sekä maajoukkueympyröihin tehnyt Lehtisalo pääsee puolestaan kohtaamaan vieraissa Walesin kahdesti 25. ja 28. maaliskuuta harjoitusotteluissa.

Källman palaa Huuhkajiin pienoisen tauon jälkeen. Viimeksi hän on pukenut maajoukkueen uljaan peliasun ylleen EM-karsinnoissa 2019 ottelussa Liechtensteinia vastaan. Kyseisessä voittopelissä hän myös iski takavasaralla maajoukkueuransa avausmaalin. A-maaotteluita on kertynyt hyökkääjälle tähän mennessä kaksi, joten on luonnollista, että Källman iloitsee isosti näyttöpaikastaan jälleen maan lippulaivassa.

– Viime maaotteluistani on tosiaan jonkun verran aikaa, joten on se tosi nättiä päästä pelaamaan. Huuhkaja-paidan päälle pukemista on ollut ikävä. Tätä on odotettu, Källman fiilistelee.

Maalitykki on ollut tietoinen siitä, että hän on edelleen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanervan tarkkailun alla.

– Silloin tällöin olen puhunut Kanervan kanssa, soitellen ollaan oltu yhteyksissä. En tiedä, osasinko odottaa kutsua vai en. Keskityn omiin asioihin ja kehittymiseen täällä Interissä. Minulla on vähän sellainen mentaliteetti ollut, että jos se kutsu tulee, niin se tulee. Olin tosi positiivisessa mielessä kuitenkin vähän yllättynyt, kun kutsu tuli. Liikaa en ollut asiaa ajatellut, Källman kertoo.

Källman on ollut avainroolissa, kun Inter on selvittänyt tiensä talvisen Liigacupin finaaliin. Voimanpesä on ampunut verkot kireälle viidesti.

– Liigacupissa on tullut osumia, mikä tuntuu hyvältä. Muutenkin pelaaminen on tuntunut hyvältä. Kroppa on tosi hyvässä vireessä. Odotan jo sitä, että varsinainen Veikkausliiga-kausi alkaa ja pääsemme ulos Veritas Stadionille pelaamaan. Se on jo lähellä, joten olen tosi innoissani siitäkin, joukkueen kapteenistoon täksi kaudeksi valittu hyökkääjä päättää.

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit