Jussi Niska ja Luka Kuittinen pitkillä sopimuksilla FC Interiin

 

FC Inter on tehnyt pelaajasopimukset Jussi Niskan ja Luka Kuittisen kanssa. Kummankin nuorukaisen sopimus kattaa sinimustien kanssa seuraavat kolme kautta.

Niskalla on ikää 19 vuotta ja Kuittinen on vuotta nuorempana 18-vuotias. Kaksikko on päässyt näyttämään osaamistaan Suomen nuorisomaajoukkueissa. He siirtyvät Turkuun Rovaniemen Palloseurasta, joka luopui hiljattain sarjapaikastaan Ykkösessä.

Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen oli pelaajaneuvotteluissa ottanut käyttöön kovat keinot, eli Rovaniemen murteen.

– Pystyimme puhumaan luonnollisesti samoista asioista, niin etteivät ulkopuoliset ymmärrä. Totta kai tämä helpottaa asioista puhumista, Meriläinen kertoo pilke silmäkulmassa.

– Olen erittäin iloinen, että saimme kummankin pelaajan tänne. Heistä oli moni muukin seura kiinnostunut. Pyrimme rakentamaan joukkuetta pitkäjänteisesti ja molemmat pojat ovat pelaajia, jotka tukevat tätä ajattelutapaa, urheilutoimenjohtaja jatkaa.

Meriläinen tietää hyvin, minkälaiset pelaajat Inter saa Niskasta ja Kuittisesta.

– Olen seurannut paljon RoPS:n pelejä. En pelkästään siksi, että olen itse kotoisin Rovaniemeltä, vaan siksi, että joukkue oli läpi kauden hyvin valmennettu ja tämän ansiosta myös yksittäiset pelaajat nousivat kauden aikana hyvin esiin, Meriäinen kommentoi.

Niska hallitsee vasemman pakin ja wing backin roolin

Niska on uusista pelaajista se, jolta löytyy vyöltään aiempaa liigakokemusta, kun hän pelasi kaudella 2020 parikymmentä peliä Rovaniemen Palloseurassa. Hän aikoo jatkaa siitä, mihin tuolloin jäi, sillä liigaan palaaminen kaudeksi 2022 oli nuoren miehen ensisijainen tavoite.

– Inter on nyt jo muutaman vuoden ollut yksi Veikkausliigan Top5 -joukkueista ja organisaatio toimii. Uskon kyllä, että maisemanvaihto tekee minulle hyvää pelaajaurani kannalta. Interissä on kuitenkin mahdollisuus pelata liigaa, joka on itselle se seuraava steppi uralla, Niska pohtii.

Hänen viime kautensa alkoi loukkaantumisella juuri ennen Ykkösen alkua. Syksyllä hän pääsi kuitenkin lentoon ja syötti pelaamissaan yhdeksässä ottelussa komeat neljä maalia.

– Syyskauteni oli nousuvoittoinen. Alussa oli vähän vaikeuksia päästä pelituntumaan leikkauksen jälkeen, mutta loppukaudesta pääsin takaisin omalle tasolleni. Seuraavan kolmen kauden aikana minun tavoite on kasvaa avainrooliin Interissä ja olla Veikkausliigan parhaimpia pelaajia omalla paikallani. Tavoite on myös kehittyä pelaajana kelpoiseksi ulkomaankentille.

Niska uskoo, että Interiin on helppo sopeutua. Seurasta löytyy jo ennestään RoPS-taustaisia tuttuja pelaajia, kuten Juho Hyvärinen ja Matias Tamminen.

– Kyllä se tuloa helpottaa, kun joukkueessa on tuttuja ja olen saanut kuulla seurasta vähän etukäteen ja saanut neuvoja.

Vasenjalkainen pelaaja kertoo, minkälainen toppari samalla ovenavauksella seuraan tuleva Kuittinen on.

– Kuittinen on mielestäni fyysinen toppari joka on vaikea ohitettava. Hän on myös taitava pallon kanssa ja pystyy syöttämään molemmilla jaloilla hyviä avaavia syöttöjä, Niska kehuu.

Kuittisella alla huippukausi Ykkösessä

Luka Kuittinen oli viime kaudella RoPS:n avainpelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

 

Pituudeltaan 190-senttinen Kuittinen komppaa Niskaa arvioidessaan ominaisuuksiaan.

– Olen hyvä ilmassa ja vahva kaksinkamppailuissa, hyvä avaamaan peliä ja toppariksi hyvin pallovarma kaveri. Uskallan pelata kovan paineen alla, Kuittinen arvioi.

Hän oli avainhahmoja, kun RoPS taisteli viime kaudella tiensä aina liigakarsintoihin asti.

– Viime kaudella pelasin RoPS:ssa joka pelin avauksessa ja kovalla vastuulla. Tein kolme maalia ja annoin kaksi maalisyöttöä. Kausi oli erittäin onnistunut henkilökohtaisesti.

Seurana Inter kiehtoo Kuittista, joka on luonnollisesti iloinen pitkästä sopimuksestaan.

– Koen, että kolmen vuoden sopimus Interiin on urani kannalta paras ratkaisu, koska pääsen keskittymään täysipainoisesti jalkapalloon ja harjoittelemaan kovaan ympäristöön. Fiilikset ovat totta kai hyvät, odottavaiset ja vapautuneet, Kuittinen aprikoi.

Urheilutoimenjohtaja Meriläinen on tyytyväinen, missä vaiheessa edustusjoukkueen jälleenrakennus menee. Joukkuetta pyritään silti vahvistamaan vielä.

– Haussa on pelaajia puolustuslinjaan, keskikentälle ja hyökkäykseen. Pyrimme tekemään perusteellista työtä, kun vahvistamme joukkuetta. Tämän takia prosessi vie monesti aikaa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, missä tällä hetkellä ollaan joukkueen suhteen.

Edustusjoukkueen pelaajasopimukset 23.12.2021:

Arsalo Markus
Bakkar Mohammed
Bonet Roger
Heinonen Jan
Hyvärinen Juho
Hämäläinen Juuso
Jyry Tommi
Kantola Roope
Kuittinen Luka
Källman Benjamin
Lepistö Joonas
Mahuta Ryan
Mastokangas Elias
Niska Jussi
Nurmi Noah
Ojala Matias
Paananen Aleksi
Riikonen Matias
Tamminen Matias
Viitala Walter
Yrjas Jasper

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit