Junioritoiminnan kehittämispäivässä ammennettiin voimavaroja yhteisöllisyydestä

Seurayhteisöjen valmennusosaamisen kehittäjä Mika Hemmilä veti vapaaehtoistoimijoille ryhmätyöskentelyä, jossa pohdittiin, miten yhteisöllisyys voi käytännössä toimia seuratoimijoiden voimavarana. 


Inter kokosi junioripuolen vapaaehtoistoimijat vuoden toiseen kehittämispäivään lauantaina 21.9. Päivässä keskityttiin ajankohtaisten asioiden ja valmennuksen kyselytunnin lisäksi pohtimaan yhdessä, miten yhteisöllisyydestä saadaan ammennettua voimavaroja seuratoimintaan.

Paikalla Veritas Stadionilla oli liki 20 innokasta vapaaehtoistoimijaa eri ikäluokkien joukkueista. Päivä oli suunnattu joukkueenjohtajille, taloudenhoitajille, huoltajille sekä varuste- ja viestintävastaaville. Valmentajille seura järjestää erikseen vastaavaa koulutus- ja kehittämistoimintaa.

Tekninen johtaja Vesa Mäki pohti kehittämispäivän alkupuheenvuorossaan, että seuran yhteisten arvojen kuten avoimuuden, toisten kunnioituksen, välittämisen ja seuraylpeyden tulisi näkyä jokapäiväisessä toiminnassa myös kentän laidalla.

– Inter on nyt virallisestikin Suomen johtavia urheiluseuroja. Olemme saavuttaneet keväällä Suomen Palloliiton laatuauditoinnissa korkeimman mahdollisen tason ja edustusjoukkue pelaa Veikkausliigan kärjessä. Tämäkin velvoittaa jokaista meistä tarkastelemaan ja kehittämään omaa toimintaansa arjessa. Nämä kehittämispäivät tukevat tätä tavoitetta loistavasti, Mäki muistutti.

Interin junioritoiminnan kehittämistarpeita on kartoitettu aiemmin mm. laajoissa seura- ja jäsenkyselyissä. Maaliskuussa toteutetussa vuoden ensimmäisessä kehittämispäivässä asetettiinkin näiden pohjalta yhdessä kehittämistehtävät, joiden toteutumista nyt tarkistettiin. Tehtävälistasta oli kiitettävällä tavalla saatu hoidettua suurin osa.

– Kuluvana vuonna olemme panostaneet erityisen paljon yhteisöllisyyttä ja huolenpitoa vahvistaviin asioihin. Seura on järjestänyt ison joukon tilaisuuksia, joissa eri tavoilla Interiin liittyvien toimijoiden on ollut mahdollista kokoontua yhteen, jakaa osaamistaan ja tukeakin toisiaan, junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen kertoo.

Tällaisia tapahtumia ovat olleet mm. seuran järjestämät koulutukset ja kehittämispäivät, kapteenikoulu, junioreiden ja edustusjoukkueen yhteiset treenit sekä koko Inter-perheen yhteinen kesäjuhla hyväntekeväisyysotteluineen.

Seurayhteisöjen valmennusosaamisen kehittäjä Mika Hemmilä veti vapaaehtoistoimijoille ryhmätyöskentelyä, jossa pohdittiin, miten yhteisöllisyys voi käytännössä toimia seuratoimijoiden voimavarana. Työskentelyn pohjana oli ns. MOD-menetelmä, joka hyödyntää osallistavia menetelmiä. Tärkeässä roolissa on dialogisuus ja sen harjoittaminen.

– Liian usein joukkueet ja yksittäiset toimijat puurtavat yksin. Urheilussa myös syntyy helposti kilpailuasetelmia, yhtä lailla kentän laidalla kuin kentälläkin. Näistä syistä rakentavan yhteisöllisyyden vahvistaminen on todella tärkeää, Hemmilä painotti.

Päivän lopuksi valmennuksen kysely- ja keskustelutunnilla käytiin läpi kysymyksiä, joita osallistujat olivat voineet lähettää valmennuspäälliköille Kalle Parviaiselle ja Jani Mäenpäälle etukäteen.

Kehittämispäivä yhteisine työskentelyineen herätti vilkasta keskustelua ja sai paljon myönteistä palautetta.

– Tällaisia tilaisuuksia, joissa me arjen puurtajat voimme antaa panoksemme seuran kehittämiseen, toivoisi jatkossakin, totesi yksi osallistujista palautteessaan.

Inter järjestää vapaaehtoistoimijoiden kehittämispäiviä säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa. Seuraava kehittämispäivä pidetään maaliskuussa 2020.

Sivu päivitetty 08.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit